Numărul stațiilor de încărcare a automobilelor electrice din Germania a crescut cu 35% într-un singur an

Numărul stațiilor de încărcare a automobilelor electrice din Germania a crescut cu 35% într-un singur an
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2023

Numărul stațiilor de încărcare a automobilelor electrice din Germania a crescut cu 35% anul trecut, depășind ritmul de creștere necesar pentru a ține pasul cu extinderea flotei de automobile electrice din prima economie europeană, a anunțat marți Asociația Germană a Industriilor de Energie și Apă (BDEW).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna octombrie 2022, Guvernul german a aprobat un plan care prevedea cheltuirea a 6,3 miliarde de euro pe parcursul a trei ani, pentru a crește rapid numărul stațiilor de încărcare a automobilelor electrice, scrie Agerpres.

Vânzări Dacia la nivel global: cea mai mare creștere a cotei de piață, în primul trimestru, cu record de vânzări în Franța CITEȘTE ȘI Vânzări Dacia la nivel global: cea mai mare creștere a cotei de piață, în primul trimestru, cu record de vânzări în Franța

BDEW, asociația care reprezintă companiile de utilități, a informat marți că, potrivit calculelor sale, extinderea infrastructurii de încărcare instalate, oferită atât de sectorul public cât și de firmele private, a depășit nivelul de 20% considerat necesar pentru a ține pasul cu avansul rapid înregistrat de automobilele electrice.

Din numărul total de 80.541 de stații de încărcare existente în Germania, numărul celor de tip HPC, adică al celor care permit încărcarea ultra-rapidă, încărcare cu curent continuu cu puteri de peste 150 kW, și care în câteva minute pot furniza energia electrică necesară pentru o călătorie pe o distanță de 100 de kilometri, a crescut cu 83% comparativ cu 2021 până la 7.037 de stații, susține BDEW.

În paralel, numărul stațiilor de încărcare rapidă, care utilizează curent continuu cu puteri cuprinse între 22 și 149 de KW, a crescut cu 15% până la 6.126 de unități.

În cazul celei de a treia categorii, cea a stațiilor de încărcare normale, care utilizează curent alternativ cu puteri cuprinse între 11 și 22 de KW, și care sunt destinate pentru uz privat și semi-public, numărul acestora a crescut cu 34% până la 67.288 de unități, arată datele BDEW.

De asemenea, datele mai arată că la finele lui 2022 companiile de utilități au furnizat 2,47 Gigavați (GW) de putere pentru automobilele electrice, comparativ cu 1,74 GW în urmă cu un an.

În luna octombrie a anului trecut, Guvernul de la Berlin anunța că 1,5 milioane de automobile complet electrice sunt în funcțiune în Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
germania
statii incarcare