Piața auto din România - segmentul SUV a atins noi cote record. Cele mai căutate mărci auto pe Autovit.ro

Piața auto din România - segmentul SUV a atins noi cote record. Cele mai căutate mărci auto pe Autovit.ro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2018

Cele mai căutate branduri de mașini pe Autovit.ro în 2018 au rămas Volkswagen (peste 55 milioane de afișări), BMW și Audi. Din punct de vedere al modelului căutat, Volkswagen Passat a ținut primul loc în clasament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În ceea ce privește piața auto locală, aceasta a fost marcată în 2018 de câteva tendințe care au contribuit la creșterea numărului de tranzacții realizate: segmentul SUV a atins noi cote record pe piața mașinilor noi, iar înmatriculările de mașini electrice au fost de cinci ori mai mari decât în anul anterior.

Per total, înmatriculările de mașini rulate din import au rămas la o medie lunară de 39.000 de unități, iar reînmatriculările au fost și mai mari, în jumătate dintre luni fiind depășit pragul de 50.000 de unități.

În 2018, 70% dintre mașinile vândute pe Autovit.ro au fost de la dealeri autorizați, în timp ce restul, de 30%, au provenit de la persoane fizice.

Pasagerii au pierdut 34.374.000 milioane de euro în 2018 pentru că nu au cerut compensații pentru zborurile întârziate sau anulate pe principalele patru aeroporturi din România CITEȘTE ȘI Pasagerii au pierdut 34.374.000 milioane de euro în 2018 pentru că nu au cerut compensații pentru zborurile întârziate sau anulate pe principalele patru aeroporturi din România

Cele mai căutate branduri de mașini pe Autovit.ro au rămas Volkswagen (peste 55 milioane de afisări), BMW și Audi.

Din punct de vedere al modelului căutat, Volkswagen Passat a ținut primul loc în clasament (11 milioane de afișări), fiind urmat de Audi A4 și BMW Seria 3.

Dintre brandurile populare pe Autovit.ro, Dacia, Volkswagen și Opel s-au vândut și cel mai rapid. În medie, timpul de vânzare pentru modelele Dacia a fost de 17 zile, iar pentru celelalte două mărci de 19 zile.

Și autoturismele BMW, Audi, Ford, Skoda sau Renault s-au vândut rapid, anunțurile pentru aceste branduri fiind publicate timp de 20 de zile, în medie.

Pe plan global, segmentul SUV s-a remarcat la nivelul Uniunii Europene, unde a depășit o cotă de piață de 30%. România s-a aliniat tendințelor internaționale, astfel că segmentul SUV a atins noi cote record pe piața mașinilor noi, Dacia Duster fiind modelul cu cele mai mari vânzări.

În plus, cota de piață a diesel-ului a scăzut de la 46% la 36% într-un an, mărcile germane premium având cea mai mare pondere a diesel-ului în total vânzări.

De asemenea, 2018 a fost cel mai bun an pentru mașinile electrice pe plan local, acesta finalizându-se cu peste 500 de înmatriculări. Numărul de stații de încărcare a crescut considerabil, iar înmatriculările de mașini 100% electrice au fost de aproape cinci ori mai mari decât în 2017.

Piața de mașini noi, record în august: 28.000 de unități înmatriculate

Anul acesta, piața de mașini noi a început cu 11.000 de mașini înscrise în circulație, pentru ca în august să se ajungă la un record de 28.000 de unități înmatriculate.

Noile norme de consum WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure -WLTP - Procedura de Testare a Vehiculelor Ușoare), introduse la 1 septembrie, au determinat o creștere artificială deosebită a înmatriculărilor.

Totuși, după această perioadă de avânt, piața a cunoscut un declin dur, în septembrie fiind înscrise sub 3.000 de mașini, octombrie aducând o revenire parțială, cu 6.700.

De cealaltă parte, înmatriculările de mașini rulate din import au rămas la o medie lunară de 39.000 de unități, cu nici o lună de sub 30.000, iar la tranzacțiile cu mașini rulate pe plan intern (reînmatriculări) cifrele au fost și mai mari, în jumătate dintre luni fiind depășit pragul de 50.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
autovit.ro
volkswagen
bmw