Premierul anunță că Programul Rabla va continua ”cel mai probabil în luna martie”

Premierul anunță că Programul Rabla va continua ”cel mai probabil în luna martie”
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2020

Premierul Ludovic Orban anunță că Programul Rabla va continua în acest an și că va avea loc ”cel mai probabil în luna martie” pentru a încuraja producătorii autohtoni de automobile care asigură o mare parte din exporturile României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul ministru Ludovic Orban a declarat că Programul Rabla și Programul Rabla Plus vor fi finanțate în acest an, scrie News.ro.

CONFIRMARE Ministerul Finanțelor recunoaște că a majorat ilegal nivelul accizelor. Guvernul discută o ordonanță care permite actualizarea accizelor cu rata inflației până pe 31 decembrie CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ministerul Finanțelor recunoaște că a majorat ilegal nivelul accizelor. Guvernul discută o ordonanță care permite actualizarea accizelor cu rata inflației până pe 31 decembrie

”Vor fi finanțate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls în special pentru producătorii din România. Industria auto din România are procent foarte important din PIB, de asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, ori aici este nevoie de acest stimulent pentru a crește practic producția internă”, a declarat Orban la Digi 24.

Întrebat când va fi funcțional acest program, Orban a răspuns: ”Cel mai probabil în luna martie”.

De asemenea, în cadrul Programului Rabla vor fi alocate finanțări și pentru automobilele electrice.

”Vom continua programul Rabla Plus care a fost început și în 2019. Nu s-au achiziționat foarte multe mașini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat și pentru mașinile electrice”, a mai spus Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban
rabla