Președintele Hyundai Motor și-a numit fiul în funcția de „vicepreședinte șef” și se pregătește să-i cedeze locul

Președintele Hyundai Motor și-a numit fiul în funcția de „vicepreședinte șef” și se pregătește să-i cedeze locul
scris 15 sep 2018

Hyundai Motor a anunțat că Eui Sun Chung, fiul președintelui și CEO-ului Mong Koo Chung, a fost numit în funcția de vicepreședinte șef, responsabil cu „deteriorarea comerțului global și schimbări în dinamica competitivității în piețele majore”. Potrivit informațiilor neoficiale, decizia precede o inevitabilă predare a ștafetei din parte actualului CEO și președinte al companiei, Mong Koo Chung, în vârstă de 80 de ani, fiului său, care este deja vicepreședinte simplu de 9 ani.

Mong Ku Chung conduce Hyundai Motor încă din 1996, când tatăl său, Ju-Jung Chung, fondatorul companiei Hyundai, i-a predat conducerea. El s-a aflat în mijlocul unui scandal de corupție, în urmă cu mai bine de 10 ani, când a fost condamnat cu suspendare, în cele din urmă fiind grațiat de președintele coreean. Din 2000, Mong Koo Chung a devenit și președinte al Kia Motors, pe care grupul Hyundai îl controlează, cu 34% din acțiuni.

Eui Sun Chung, în vârstă de 47 de ani, este considerat de mai mult timp moștenitorul de drept al tatălui său, dintre toți cei 8 copii, fiind și cel mai în vârstă. El a condus, între 2005 și 2009 Kia Motors, fiind responsabil cu lansarea în forță a mărcii în Europa, inclusiv prin construcția uzinei din Slovacia. În ciuda acestui fapt, presa coreeană îl critică pentru lipsa de pregătire în zona de business și absența unor aptitudini de manager.

Potrivit anunțului oficial, Eui Sun Chung va coordona activitățile globale ale Grupului, raportându-i direct tatălui său, Mong Koo Chung.

O nouă plecare din Tesla: Vicepreședintele pentru operațiuni și finanțe la nivel global se retrage din companie CITEȘTE ȘI O nouă plecare din Tesla: Vicepreședintele pentru operațiuni și finanțe la nivel global se retrage din companie

Mong Koo Chung deține 5,3% din acțiunile Hyundai Motors, dar controlează compania prin intermediul diviziei de piese auto, Hyundai Mobis, care deține alte 21%. Este cel mai mare acționar persoană fizică din companie. Fiul său, Eui Sun Chung, deține 2,3 procente din acțiuni.

În perioada șefiei lui Mong Koo, Hyundai a devenit al cincilea mare producător de automobile din lume, inclusiv cu ajutorul Kia Motors, pe care compania coreeană a salvat-o de la faliment în 1998, în plină criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
mong koo chung
kia