Producția de autovehicule de la Dacia și Ford a crescut, la un an de la prima carantină

Producția de autovehicule de la Dacia și Ford a crescut, la un an de la prima carantină
scris 14 apr 2021

Dacia și Ford au anunțat, prin intermediul ACAROM, asociația care reunește constructorii de automobile din România, nivelul producției din luna martie, în cele două uzine de autoturisme, de la Mioveni și Craiova. Rezultatele sunt dificil de comparat cu cele de anul tercut, dar arată o creștere în martie și o scădere ușoară după primul trimestru.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Potrivit informațiilor transmise de cele două uzine, în luna martie a acestui an au fost produse 39.986 de vehicule, un nivel care nu este comparat oficial cu cel de anul trecut, deoarece în 2020 a intervenit decizia de închidere a fabricilor. Informațiile privind producția de anul trecut au cuprins la acel moment ambele luni, martie și aprilie (18.393 pentru Dacia și 13.585 pentru Ford, în total  31.978 unități în cele două luni, la ambele uzine), ele fiind corespunzătoare, de fapt, lunii martie. În aceste condiții nefirești, putem spune că producția a crescut față de anul trecut cu circa 8.000 de autovehicule (cu circa 25%).

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Acum, nivelul producției din fiecare din cele două uzine a fost de 24.077 unități la Dacia și, respectiv, 15.909 unități la Ford.

În total, producția de autoturisme din primul trimestru a ajuns la 117.789 unități, fiind mai mică cu aproximativ 4% față de cea din primul trimestru al anului trecut (măsurată în condiții atipice).  Dacia a asamblat în primul trimestru 64.065 de autoturisme, iar Ford, 53.724 (față de 69.533 și 53.526, în primul trimestru al anului 2020).

viewscnt
Afla mai multe despre
productie dacia
productie ford
dacia mioveni
ford craiova