Program de guvernare - O nouă taxă auto, pentru mașinile care poluează

Program de guvernare - O nouă taxă auto, pentru mașinile care poluează
scris 25 nov 2021

O nouă taxă auto este prevăzută în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR pentru mașinile care poluează, atât pentru traficul greu, respectiv camioane, cât și pentru autoturisme.

Detalii despte taxă pot fi văzute AICI

O nouă taxă auto apare în programul de guvernare al Guvernului Ciucă, ca și în PNRR, și se referă la toate autovehiculele, inclusiv la autoturismele românilor, arată Antena 3.

PROFIT NEWS TV Alin Chitu, secretar de stat Ministerul Finanțelor: România are obiectiv să reducă numărul de microîntreprinderi. Guvernul are flexibilitate la îndeplinirea obiectivelor PNRR, ca în cazul scutirii de impozit a IT-iștilor CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alin Chitu, secretar de stat Ministerul Finanțelor: România are obiectiv să reducă numărul de microîntreprinderi. Guvernul are flexibilitate la îndeplinirea obiectivelor PNRR, ca în cazul scutirii de impozit a IT-iștilor

Programul prevede că va fi introdusă în vigoare o nouă taxare pe baza distanței pentru vehiculele grele (camioane), iar aici vorbim despre transportatori. Dar și introducerea de taxe mai mari pentru deținerea în proprietate a celor mai poluante vehicule de transport pasageri, autoturisme, autobuze, autocare pe baza principiului: "poluatorul plătește" și a principiului: "taxării ecologice".

Acest paragraf arată că, pe de o parte, va fi introdusă o nouă taxă și pentru transportatori, pe bază de distanță, ceea ce înseamnă că nu vor mai plăti rovinietă, ci vor plăti în funcție de distanța pe care o parcurg și, pe de altă parte, toți cei care au mașini poluante în România, fie că vorbim de autoturisme, autobuze sau autocare, vor plăti o taxă.

Momentan nu se cunoaște ce înseamnă "mașini poluante" pentru că în programul de guvernare nu apare o referire la acest subiect.

O astfel de taxă auto a fost avută în vedere și în guvernarea trecută, în guvernul PNL-USR-UDMR. Atunci, se discuta despre o taxă auto pentru cei care dețin mașini mai vechi de 15 ani.

Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare

"Intrăm într-o zonă de austeritate, cu creșteri de taxe locale, creșteri de taxe pe apartamente, mașini, terenuri, creșteri de taxe pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Vom vedea o creștere a accizelor pentru produsele de lux, pentru produsele care au legătură cu consumul. Practic, încercăm să aducem mai mulți bani la buget din taxe.

Din păcate, nu din combaterea evaziunii. Sper să existe măsuri pentru combaterea evaziunii pentru că aceasta este singura soluție care ne poate scoate din această zonă de stagflație spre care ne îndreptăm pe viitor", a declarat Adrian Negrescu, consultant fiscal.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa auto
masini