Renault a ajuns la un acord cu sindicatele cu privire la munca de acasă

Renault a ajuns la un acord cu sindicatele cu privire la munca de acasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2021

Constructorul auto francez Renault a semnat un acord cu sindicatele din Franța care va permite mai multor mii dintre angajații săi să lucreze de acasă timp de maximum trei zile pe săptămână, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noul program de muncă va fi introdus în mai multe etape, începând din luna septembrie 2021, a precizat Renault, adăugând că va oferi sprijin și training cu privire la cele mai bune modalități pentru lucrul de la distanță. Sistemul de lucru hibrid va fi unul voluntar și va avea la bază un program în care două zile pe săptămână angajații vor putea lucra de acasă, iar cea de a treia zi în care se va putea lucra de acasă va fi la decizia managerului, a adăugat Renault.

CEO-ul băncii americane Morgan Stanley și-a anunțat angajații din New York că, din septembrie, trebuie să vină la birou, altfel nu vor mai primi \ CITEȘTE ȘI CEO-ul băncii americane Morgan Stanley și-a anunțat angajații din New York că, din septembrie, trebuie să vină la birou, altfel nu vor mai primi "salarii de New York" “Dacă puteți merge la un restaurant, puteți veni și la birou!”

Constructorul auto estimează că 20.000 din angajații săi din Franța vor fi eligibili pentru a lucra de acasă iar programul de muncă hibrid va acoperi majoritatea pozițiilor, cu excepția celor care au legătură cu linia de producție, scrie Agerpres.

Rivalul Stellantis, producătorul automobilelor mărcile Peugeot și Citroen, a ajuns la un acord similar cu sindicatele sale franceze.

Modul în care va arăta locul de muncă în viitor este un subiect intens dezbătut după ce pandemia de coronavirus a forțat închiderea multor clădiri de birouri și a demonstrat cât de multe sarcini pot fi efectuate de angajați de acasă.

Anul trecut, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro în condițiile în care veniturile grupului au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari, iar numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3% până la 2,95 milioane unități.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 și relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
munca de acasă