Renault a recrutat un nou executiv de top

Renault a recrutat un nou executiv de top
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 iul 2021

Renault a recrutat un nou executiv de top de la marca spoaniolă SEAT, pe care Luca de Meo, CEO-ul Renault, a condus-o timp de 5 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul șef de strategie și dezvoltare al Renault Group este Josep Maria Recasens, care a deținut aceeași funcție la SEAT. El a lucrat cu Luca de Meo în perioada în care acesta a condus brandul deținut de VW Group. Este al doilea nume important pe care De Meo îl aduce în Renault, după designerul Mesonero Romanos, care însă a și plecat între timp, la Alfa Romeo.

Potrivit informațiilor transmise de Renault, Recasens și-a luat în primire postul de la 1 iulie, înlocuindu-l pe Laurent Rossi, care a preluat poziția de CEO al mărcii Alpine, la începutul acestui an. Josep Maria Recasens are și funcția de vicepreședinte și de membru al Comitetului de management Corporate (CMC), fiind subordonat direct CEO-ului Luca de Meo.

FOTO Românii își pot comanda deja Dacia Duster facelift, în Germania, la cel mai mic preț din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Românii își pot comanda deja Dacia Duster facelift, în Germania, la cel mai mic preț din Europa

„Sunt foarte fericit să mă alătur Renault Group pentru a ataca, împreună cu echipa, provocările sectorului auto și în particular cel al mobilității”, a declarat Josep Maria Recasens după numirea sa.

Jospe Maria Recasens a lucrat pentru SEAT din 2002, el fiind responsabil, printre altele, de proiectul ATECA, SUV-ul entry al mărcii spaniole. Succesul acestui model i-a determinat pe șefii companiei să-i ofere poziția de Chief Strategy Officer. Din 2020, a devenit coordonator al planului Fast Forward, al SEAT, care are ca scop electrificarea subsidiarei VW Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
seat
josep maria recasens