Renault l-a dat pe Carlos Ghosn pe mâna procurorilor, pentru unele plăți făcute către un dealer din Oman

Renault l-a dat pe Carlos Ghosn pe mâna procurorilor, pentru unele plăți făcute către un dealer din Oman
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 apr 2019

Renault a sesizat procurorii francezi despre unele plăți efectuate de Carlos Ghosn către un distribuitor de mașini Renault și Nissan din Oman, după ce au apărut unele informații potrivit cărora banii ar fi fost folosiți, de fapt, pentru plata unor datorii personale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania franceză Renault a făcut o sesizare către procurorii francezi cu privire la plăți dispuse de Carlos Ghosn către un dealer de Renault și Nissan din Oman, potrivit Automotive News. Banii ar fi avut ca destinație unele datorii personale ale fostului președinte al Renault.

Sumele se ridică la câteva milioane de euro, potrivit surselor citate de jurnaliști. Anterior, ziarul Le Figaro scrisese că plățile au fost făcute printr-un centru de cost al Renault care era supervizat direct de Ghosn, și nu prin canalele obișnuite, ale diviziei de marketing și vânzări. Informația a ajuns la Renault de la partenerii din Nissan.  

În presa franceză au mai apărut  articole care vorbesc despre relația Nissan cu Suhail Bahwan Automobiles, distribuitor al mărcii din 2004 în Oman. Primele suspiciuni au apărut la momentul la care Nissan a verificat actele firmei care priveau relația cu acest distribuitor.

Și presa din Japonia a scris despre plăți în valoare de 32 milioane de dolari și, respectiv, 16 milioane de dolari, către furnziori din Oman și Liban, pentru care procurorii japonezi fac cercetări în dosarele în care este acuzat Ghosn. Sunt urmăriți, în special, banii care figurau ca „rezerva CEO-ului” și pe care Ghosn i-ar fi folosit pentru plata unor datorii.

PSA și FCA, posibile discuții despre dezvoltarea unei platforme electrice comune CITEȘTE ȘI PSA și FCA, posibile discuții despre dezvoltarea unei platforme electrice comune

Familia lui Ghosn a respins toate acuzațiile legate de plățile din Oman, la solicitarea jurnaliștilor.

În același timp, procurorii din Paris au confirmat faptul că Renault a depus unele documente, într-un dosar ce privește o investigație în curs, dar nu au oferit detalii despre acestea.

Renault i-a cerut, în luna ianuarie, lui Carlos Ghosn să demisioneze, după ce o vreme l-a protejat pe acesta în scandalul arestării din Japonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
procurori ancheta ghosn
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi