Renault lansează două noi vehicule cu hidrogen, un van și un microbuz

Renault lansează două noi vehicule cu hidrogen, un van și un microbuz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 nov 2021

Parteneriatul dintre Renault și Plug Power, botezat HYVIA, care are ca scop dezvoltarea de automobile cu propulsie fuel-cell, cu hidrogen, aduce în această toamnă alte două noi modele care intră în producția de serie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Renault Master Chassis Cab și Renault Master City Bus sunt cele mai noi vehicule comerciale cu hidrogen, ce vor fi lansate în două saloane auto regionale, din Franța, în luna noiembrie. HYVIA, în care sunt parteneri Renault și Plug Power, a fost înființat în acest an și are ca scop dezvoltarea de autovehicule propulsate cu pile de hidrogen, pe baza mașinilor Renault.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Primele prototipuri bazate pe modelul de serie Renault Master au fost prezentate deja în octombrie și oferă autonomii mari, cu un singur plin de hidrogen, alimentarea fiind la fel de rapidă ca în cazul motoarelor cu carburant. HYVIA și-a propus să ofere un ecosistem complet de hidrogen, de la producția de hidrogen „verde” și distribuția acestuia, până la vehiculele echipate cu pile de combustibil. De asemenea, compania a realizat și o stație de hidrogen, cu 350 sau 700 de bari, cu o încărcare de 5 minute, care folosește hidrogen produs pe loc, prin electroliza apei, sau livrat de la furnizori. Stațiile vor fi disponibile pentru închiriere sau pentru vânzare.

Partenerii Renault în acest proiect, Plug Power, sunt printre cei mai cunoscuți producători la nivel global de sisteme de celule fuel-cell de hidrogen și de stații de alimentare cu hidrogen.

McLaren, informații neoficiale despre vânzare. Numele BMW și Audi vehiculate în legătură cu o posibilă achiziție CITEȘTE ȘI McLaren, informații neoficiale despre vânzare. Numele BMW și Audi vehiculate în legătură cu o posibilă achiziție

Noile modele prezentate sunt Renault Master Chassis Cab H2-TECH, care a debutat în cadrul Eurexpo Lyon, cu o autonomie de 250 km și spațiu cargo de 19 m3, și Renault Master City Bus H2-TECH, lansat la Paris, cu o capacitate de 15 pasageri și o autonomie de 300 km.

Cele două mașini sunt echipate cu un sistem fuel-cell de 30kW, bazat pe un rezervor de 3 kg (4,5 kg pentru Bus) de hidrogen. Sistemul este produs în Franța, la fel cum sunt și motorul și restul echipamentelor necesare instalației de hidrogen. Suplimentar, mașinile sunt echipate cu o baterie de 33 kWh, care permite stocarea energiei în surplus.

Renault și HYVIA au lansat deja modelul Master Van H2-TECH, primul vehicul cu hidrogen al mărcii Renault, care are o autonomie de 500 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault hidrogen
hyvia
renault master hidrogen