Renault și Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale ușoare care vor funcționa cu hidrogen

Renault și Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale ușoare care vor funcționa cu hidrogen
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2021

Grupul francez Renault și compania specializată în hidrogen Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale ușoare care vor funcționa cu hidrogen (LCV), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Wellbeing în pandemie – Cum a derulat Auchan Romania un program de mental wellbeing cu Wellington CITEȘTE ȘI Wellbeing în pandemie – Cum a derulat Auchan Romania un program de mental wellbeing cu Wellington

Companiile au semnat un memorandum de înțelegere pentru a lansa o firmă mixtă în condiții de egalitate, cu sediul în Franța, până la sfârșitul lunii iunie, vizând o cotă de peste 30% din piața vehiculelor LCV alimentate cu pile de combustie din Europa, se arată într-un comunicat comun.

Informația a dus la creșterea acțiunilor Plug Power cu aproximativ 16%, la un maxim al mai multor ani, de 62,65 de dolari pe unitate, scrie News.ro.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

La sfârșitul anului 2019, acțiunile Plug Power erau tranzacționate la puțin mai mult de 3 dolari. Acțiunile Renault au crescut cu puțin peste 2%.

Compania mixtă va combina capacitățile de producție a vehiculelor Renault cu cunoștințele de fabricare a pilelor de combustie și a sistemului de hidrogen ale Plug Power, înființând un centru de producție în Franța, pentru integrarea în platformele LCV.

Centrul va furniza, de asemenea, sisteme de alimentare cu hidrogen. Plug Power, care are o valoare de piață de peste 25 de miliarde de dolari, afirmă că a desfășurat peste 40.000 de sisteme de pile de combustie pentru e-mobilitate, mai mult decât oricine altcineva din lume, și a devenit cel mai mare cumpărător de hidrogen lichid.

Renault, cu o valoare de piață de peste 13 miliarde de dolari, a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule în 134 de țări în 2019. Grupul are 40 de fabrici și peste 180.000 de angajați. Santander a acționat drept consultant financiar unic al Plug Power.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
plug power