Reprezentantii BMW s-au întâlnit cu firme românești din IT, pentru încheierea unor parteneriate privind software auto

Reprezentantii BMW s-au întâlnit cu firme românești din IT, pentru încheierea unor parteneriate privind software auto
scris 16 mar 2017

Reprezentanți ai grupului auto german BMW s-au întâlnit, joi, cu companii românești din sectorul IT, discuțiile vizând încheierea unor parteneriate în vederea dezvoltării de soluții software ce pot fi aplicate în industria auto, a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

BMW Group, dar  și alți mari producători auto, caută în prezent noi posibilități de colaborare cu parteneri și furnizori din industria software, inclusiv din România, scrie News.ro.

”Marii jucători internaționali din industria auto înregistrează succese notabile în România de ani de zile și suntem pregătiți să oferim condiții excelente pentru dezvoltarea unei inițiative emblematice în acest domeniu. Prin acest parteneriat între sectorul IT din România și BMW Group, ne aliniem tendinței europene de digitalizare a industriei”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, care a participat la întâlnire.

Google lansează o aplicație prin care părinții pot controla accesul copiilor la serviciile companiei CITEȘTE ȘI Google lansează o aplicație prin care părinții pot controla accesul copiilor la serviciile companiei

BMW Group a anunțat în decembrie 2016 deschiderea unui centru de competențe lângă München și are aproape 600 de angajați în acest domeniu, în special dezvoltatori de software.

Constructorul auto german investește și într-o serie de afaceri promițătoare, aflate la început, prin intermediul BMW i Ventures, care permite concernului să identifice și să răspundă rapid la tendințele mobilității din toată lumea.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
software auto