Ryanair și Wizz Air - prăbușire aproape totală a numărului de pasageri

Ryanair și Wizz Air - prăbușire aproape totală a numărului de pasageri
scris 5 mai 2020

Ryanair cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a raportat marți o scădere de 99,6% a numărului de pasageri transportați în luna aprilie, în timp ce rivalul Wizz Air a informat că numărul său de pasageri s-a redus cu 97,6%, în condițiile în care pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian în cea mai mare parte a Europei, informează Reuters.

Compania irlandeză Ryanair a precizat că în luna aprilie a transportat 40.000 de pasageri, comparativ cu 13,5 milioane în luna aprilie a anului trecut. Ryanair a avertizat că se așteaptă ca numărul pasagerilor să rămână la un nivel redus în lunile mai ș iunie, ca urmare a restricțiilor de călătorie în vigoare, scrie Agerpres.

TABEL Cum arată o piață redusă la zero: vânzările Dacia din Italia au avut o scădere de aproape 100% în aprilie CITEȘTE ȘI TABEL Cum arată o piață redusă la zero: vânzările Dacia din Italia au avut o scădere de aproape 100% în aprilie

Rivalul Wizz Air a informat că a transportat 78.389 de pasageri în aprilie, în scădere semnificativă față de 3,3 milioane în luna aprilie a anului trecut, dar cifrele sale se vor îmbunătăți în luna aceasta deoarece Wizz Air a devenit una din primele companii aeriene care a reluat zborurile pe rutele dinspre Londra și Viena la 1 mai. De asemenea, Wizz Air a informat că planurile sale, privind lansarea unei noi companii ariene cu zboruri între Abu Dhabi și Europa de Est, avansează în concordanță cu calendarul inițial astfel că zborurile vor începe în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
wizz air