Schaeffler anunță luni detaliile ofertei prin care vrea să listeze pe bursă până la 25% din acțiuni

Schaeffler anunță luni detaliile ofertei prin care vrea să listeze pe bursă până la 25% din acțiuni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 oct 2015

Producătorul german de componente auto Schaeffler, prezent și în România, a anunțat că merge mai departe cu planurile privind listarea companiei la bursa din Frankfurt, în pofida incertitudinilor din piață ca urmare a scandalului emisiilor poluante, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"După o serie de întâlniri cu investitorii din ultimele zile, compania intenționează să anunțe luni, 5 octombrie, prețul indicativ, precum și durata și alte informații privind oferta de acțiuni", se arată într-un comunicat al grupului german.

Schaeffler, deținută de familia germană cu același nume, intenționează să ofere investitorilor până la 166 milioane de acțiuni, reprezentând aproximativ 25% din titlurile grupului.

Vânzarea acțiunilor, operațiune evaluată la circa 3 miliarde de euro, ar putea fi cea mai mare din acest an de pe bursa din Germania, iar fondurile obținute vor fi folosite pentru rambursarea parțială a datoriilor grupului.  

Potrivit Reuters, grupul german ar putea să își revizuiască planurile privind o listare rapidă a acțiunilor și ia în calcul vânzarea unui pachet mai mic de acțiuni, în contextul scandalului Volkswagen.

Volkswagen este clientul principal al Schaeffler, grup care deține și o participație de aproximativ 46% la furnizorul de componente auto Continental.

Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale de familie din Europa. Grupul desfășoară activități în 50 de țări și are aproximativ 84.000 de angajați.

Pe piața românească, grupul este prezent prin subsidiara Schaeffler România, care produce la Braașov componente pentru industria auto, constructoare de mașini și pentru industria eoliană.

viewscnt
Afla mai multe despre
schaeffler
listare
oferta publica initiala
volkswagen
scandal
emisii