Șefii Nissan nu au reușit să aleagă un nou președinte al companiei. CEO-ul Saikawa merge la întâlnire cu șefii Renault, pentru a negocia

Șefii Nissan nu au reușit să aleagă un nou președinte al companiei. CEO-ul Saikawa merge la întâlnire cu șefii Renault, pentru a negocia
scris 18 dec 2018

Consiliul de Administrație al Nissan nu a reușit să-și aleagă un nou președinte, deși toată lumea se aștepta ca actualul CEO, Hiroto Saikawa, cel care l-a înfierat pe Carlos Ghosn pentru presupusele fapte, să preia funcția, mai ales că acesta figurează de mai multe zile pe site-ul companiei ca președinte. Executivul japonez a decis, în schimb, să meargă personal la întâlnirea cu șefii Renault, pentru a explica totul.

Cei șapte membri ai board-ului Nissan au eșuat în încercarea de a alege un nou președinte al companiei, deși au avut ca misiune acest lucrur, după întâlnirea în care l-au demis pe Carlos Ghosn. Chiar dacă Renault nu mai are decât un reprezentant în Consiliul de Administrație, presiunile făcute de cel mai mare acționar al Nissan au dat rezultate, cel puțin pentru moment.

Presa japoneză a scris că Hiroto Saikawa a decis să participe la întâlnirea la vârf a Alianței Renault Nissan, pentru a se întâlni față în față cu omologii săi din Renault și a discuta deschis despre scandalul declanșat odată cu arestarea lui Carlos Ghosn. La întâlnirea anterioară, Saikawa și CEO-ul interimar al Renault, Thierry Bollore, au participat doar prin videoconferință, la Amsterdam, unde estre sediul Alianței fiind prezenți doar ceilalți directori din Renault și Nissan care fac parte din board-ul companiei ce reprezintă Alianța.

Statul francez vrea să-l propună pe șeful Michelin în locul lui Carlos Ghosn, în fruntea Renault CITEȘTE ȘI Statul francez vrea să-l propună pe șeful Michelin în locul lui Carlos Ghosn, în fruntea Renault

Între timp, noutățile din acest scandal sunt cele legate de poziția lui Ghosn în cadrul Renault. Consiliul de Administrație al companiei franceze a decis să îl păstreze în funcție până la finalizarea anchetei procurorilor, dar dinspre Guvernul Franței au apărut informații despre un posibil înlocuitor al acestuia, în persoana lui Jean-Dominique Senard. Oficial, Alianța este condusă în continuare de Carlos Ghosn, acesta fiind, probabil, unul dintre motivele pentru care Hiroto Saikawa vrea să discute cu cei de la Renault.

Acționarii Renault au cerut partenerilor de la Nissan o adunare generală a acționarilor, pentru a discuta situația creată, ocazie cu care ar fi putu să numească noi membri în board, care s-i readucă posiția dominantă. Saikawa a refuzat, cel puțin deocamdată, o întâlnire, astfel că situațiea este în continuare tensionată.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
renault
alianta renault nissan
carlos ghosn
arestare ghosn
hiroto saikawa