Skoda a produs 2 milioane de SUV-uri, în 12 ani

Skoda a produs 2 milioane de SUV-uri, în 12 ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mar 2021

Skoda a produs 2 milioane de SUV-uri pe linile de producție, automobilul care a marcat acest prag fiind un Kamiq ce a mai reușit o performanță: exemplarul cu numărul 250.000 al acestui model. Acesta a fost produs de uzina din Mlada Boleslav.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda a lansat o adevărată ofensivă a SUV-urilor, în urmă cu câțiva ani, ca urmare a cererii masive din partea publicului a acestui tip de caroserie. În prezent, producătorul ceh oferă în gama sa trei SUV-uri, fiind deja pregătit un al patrulea, pentru piața din India, precum și unul electric. Este vorba despre Kodiaq, cel mai mare, Karoq, un SUV compact, și Kamiq, un model din segmentul B. Enyaq IV este SUV-ul electric produs pe platforma comună MEB a grupului VW, iar Kushaq este cel mai mic model, destinat pieței indiene.

După cum precizează compania, SUV-urile acoperă în prezent 40% din totalul producției Skoda, la nivel global.

Toyota Yaris a întrecut VW ID.3 și a fost desemnată Mașina Anului în Europa CITEȘTE ȘI Toyota Yaris a întrecut VW ID.3 și a fost desemnată Mașina Anului în Europa

„Borna de 2 milioane de SUV-uri produse de Skoda este o mărturie puternică pentru angajamentul personal și experiența echipei noastre” a spus Michael Oeljeklaus, director de producție și logistică al Skoda Auto.

Skoda a intrat în segmentul SUV-urilor cu Yeti, un model care astăzi nu mai este fabricat, dar care a însumat 685.500 exemplare produse. În 2017, când a fost scos din producție, marca cehă a lansat primele două SUV-uri de nouă generație, Kodiaq și Karoq, care s-au produs în 593.600 unități și, respectiv, 454.800 unități. Kamiq a fost lansat în 2019, ajungând acum la 250.000 de exemplare produse, la care se adaugă alte 16.000 exemplare Kodiaq GT, produse în China. Enyaq iV a fost fabricat până acum în 1.100 exemplare.

SUV-urile Kamiq și Enyaq sunt asamblate în uzina principală din Mlada Boleslav, în timp ce Karoq și Kodiaq sunt fabricate în Kvasiny. SUV-urile mai sunt produse și în fabricile din China, Rusia, India, Ucraina și Slovacia. Piața din China este cea mai mare piață a mărcii Skoda, producția din această țară cuprinzând cinci SUV-uri (inclusiv versiuni).

Skoda a produs 2 milioane de SUV-uri, în 12 ani

Skoda a produs 2 milioane de SUV-uri, în 12 ani

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
suv skoda
kamiq
karoq
kodiaq
enyaq
kushaq