Skoda Vision E, conceptul care anunță primul vehicul electric al cehilor

Skoda Vision E, conceptul care anunță primul vehicul electric al cehilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mar 2017

Skoda a prezentat o schiță a viitorului concept car Vision E, un automobil care va fi prezentat în premieră la Shanghai, pe 19 aprilie. Cehii anunță un număr de 5 vehicule electrice care vor intra în gamă, pe diferite segmente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parte a grupului Volkswagen, Skoda nu stă pe loc în domeniul vehiculelor electrice, folosind la maximum investițiile și rezultatele acestor investiții ale grupului. Strategia pe care o are Skoda în dezvoltarea de mașini electrice prevede primul automobil hibrid al mărcii, Skoda Superb, ce va fi lansat în 2019, 5 vehicule electrice, lansate până în 2025, și, peste toate, conceptul Vision E, un automobil autonom, de nivel 3, care anunță tehnologiile de care se vor bucura modelel mărcii în anii următori.

FOTO Peugeot lansează modelul Partner Tepee Electric. Când va fi disponibil pe piață CITEȘTE ȘI FOTO Peugeot lansează modelul Partner Tepee Electric. Când va fi disponibil pe piață

Din punct de vedere al arhitecturii, Vision E este un SUV în 5 uși, cu o autonomie de putere de 500 km și o autonomie față de șofer de nivel 3, asta însemnând că poate decide singură asupra traseului și vitezei, în diferite situații, de la traficul urban, la rularea pe autstradă, în situații de depășire sau de parcare. Dimensiunile sale sunt 4,645 metri lungime, 1,917 metri lățime și 1,55 metri înălțime, comparabile cu cele ale lui Kodiak,având un ampatament puțin mai mare, 2,85 metri. Platforma pe care este realizat și pe care Skoda va construi viitoarele mașini electrice este MEB, platforma electrică a Grupului VW.

Primele informații vorbesc despre o resursă de putere de 225 kW, care alimentează două motoare electrice care acționează pe cele două punți, asigurând o tracțiune integrală.

Calendarul Skoda de electricficare prevede lansarea modelului Skoda Superb plug-in hibrid în 2019, a primul model complet electric în 2020 și până în 2025 a altor patru modele, din diferite clase.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
vision e
concept car