Șoferii au dat verdictul: Cele mai supraevaluate (și inutile) opțiuni la mașinile moderne

Șoferii au dat verdictul: Cele mai supraevaluate (și inutile) opțiuni la mașinile moderne
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2021

Numărul opțiunilor la automobilele moderne a ajuns la niveluri nemaivăzute. Și nu toate sunt folositoare sau necesare. Unele pot fi deranjante pentru că sunt chiar sâcâitoare. Iar altele pot părea folositoare, dar își dezvăluie repde inutilitatea. Jalopnik și-a întrebat cititorii care sunt opțiunile cele mai supraevaluate. Răspunsurile nu au întârziat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tehnologia de asistență a șoferului

Oricare dintre funcții. Mai ales pierderea benzii de drum, versiunea care-ți ia controlul volanului și vrea să tragă mașina înapoi pe bandă, relatează Hotnews. „Pe mai multe mașini închiriate a încercat să mă scoată de pe bandă pentru că sistemul a fost încurcat de o zonă în construcție sau de o bandă care se unea într-a mea. Și trebuie să treci prin multe meniuri ca să o dezactivezi – altfel este pregătită să-ți fure volanul fără avertizare”.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Sistemele de navigație

„De obicei, cele preinstalate sunt învechite. Actualizările pot costa bani mulți. Mai bine ar face Apple CarPlay și Android Auto caracteristici standard.”

Schimbător de viteze cu butoane

Nu numai că este contraintuitiv, dar îți mai și distrage atenția de la parbriz sau camera pentru mers înapoi. Un incident oribil a avut loc la New York acum câțiva ani, când un șofer a intrat în fața unui tren pe pasajul de nivel. O ipoteză a fost că omul a intrat în panică și a încurcat butoanele.

Ecranele

Ecranele tactile, mai ales cele mari. „Conduc, așa că mă puteți lăsa fără televizor pe panoul de bord. Și puneți din nou butoane, să le pot opera fără să mă uit la ele. Erau bune și nu mă distrăgeau de la celelalte mașini din trafic conduse de alți șoferi distrași.”

Conducere autonomă

Autopilot, sau supercruise, sau... „Tot trebuie să fii atent, să te uiți la drum, iar în unele cazuri să ții mâinile pe volan. Ce anume face sistemul pentru tine, în afară de a-ți provoca un stres de care n-ai nevoie? Poate că e un pas spre ceva mai bun, dar în stadiul actual e ridicol.”

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Sistem audio de marcă

„Nu ai nevoie de un Bose/Bang & Olufsen/McIntosh scump ca naiba, ca să asculți cum trebuie în mașină. Toate sunt aranjamente ca producătorul de sisteme audio să aibă parte de publicitate (și poate va vinde unul pentru casă), iar cel al mașinii să pună ce preț vrea.”
„Sistemul meu are 36 de difuzoare! Poate că un audiofil îmi poate spune diferența față de 6 difuzoare, dar eu nu. E doar o chestie care îl face pe dealer să-ți poată spune să nu cumperi modlul cu doar 20 de difuzoare”.

Plafon transparent care nu se deschide

„Nu am nevoie de o fereastră închisă deasupra capului, care lasă lumina să treacă. Ori se deschide, ca să intre aer, ori e închisă și opacă. Prefer o trapă care se deschide, dar n-am nevoie de o placă de sticlă care stă închisă și nu oprește lumina!”

Sistem stop/start automat

„Pot să spun că nu are un efect prea mare în economia de combustibil și trebuie să-l dezactivez de fiecare dată când pornesc mașina, a devenit un reflex.”

Padele pentru schimbarea vitezelor

„Sunt o funcție prea puțin utilizată. O folosesc la munte ca să mențin mai bine viteza de drum, dar la drum întins este perfect inutilă.”

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
sofer