Nissan a reclamat-o în justiția din Brazilia pe sora fostului președinte al companiei, Carlos Ghosn

Nissan a reclamat-o în justiția din Brazilia pe sora fostului președinte al companiei, Carlos Ghosn
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2018

Nissan Motor a depus o reclamație în justiția din Brazilia împotriva sorei fostului președinte al companiei Carlos Ghosn, care face referire la ”îmbogățire injustă”, escaladând un conflict juridic între producătorul auto japonez și fostul lider al companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un document datat 11 decembrie arată că Nissan a înregistrat o plângere împotriva lui Claudine Bichara de Oliveira. Documentul arată că Nissan este reclamantul, iar Oliveira este pârâta, iar subiectul este ”îmbogățire injustă”. Alte detalii nu sunt încă disponibile, scrie News.ro.

Potrivit Nissan, plângerea va oferi companiei opțiunea de a iniția noi acțiuni în justiție, în viitor.

Werner Wolf, Tarom: Pentru 2019 vrem schimbarea aeronavelor, se poate să fie 17, și plănuim reluarea lung-curierului CITEȘTE ȘI Werner Wolf, Tarom: Pentru 2019 vrem schimbarea aeronavelor, se poate să fie 17, și plănuim reluarea lung-curierului

”În acest moment, aceasta este doar o acțiune care protejează interesele Nissan de un termen de prescriere. Nu este o cerere explicită pentru judecarea lui Oliveira”, a explicat compania.

Nissan a refuzat să ofere alte detalii legate de această solicitare, sau referitoare la acuzațiile aduce pârâtei.

Un reprezentant al familiei Ghosn și nici Oliveira  nu au răspuns unei solicitări pentru comentarii.

Ghosn, care este originar din Brazilia, a fost arestat luna trecută în Japonia, pentru suvevaluarea veniturilor sale. Nissan îl mai acuză că a deturnat fonduri ale companiei pentru plata unor cheltuieli personale. Ghosn este în continuare în stare de arest în Japonia.

Surse apropiate situației au declarat că biroul lui Ghosn a creat un rol de consultant plătit pentru Oliveira, dar o investigație efectuată de Nissan nu a identificat nicio activitate a acesteia în folosul companiei.

Nissan a mai cerut în justiție blocarea accesului într-un apartament din Rio de Janeiro a familiei Ghosn, folosit de Carlos Ghosn, pentru a preveni distrugerea sau sustragerea unor documente. Ghosn și fiica sa, Caroline, au cerut în justiție recuperarea din apartament a unor bunuri personale, cum ar fi fotografii, bijuterii, ceasuri și cărți.

Joi, un judecător al unei curți de apel a decis ca Ghosn sau fiica acestuia să poată avea acces timp de 24 de ore în apartament, pentru a recupera bunurile personale. Decizia prevede ca doi ofițeri judiciari să fie prezenți, alături de un reprezentant al Nissan. Nu este clar dacă Nissan va contesta decizia.

Potrivit Nissan, în apartament ar exista trei seifuri în care s-ar putea afla dovezi ale ilegalităților comise de Ghosn.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
nissan