Studenții și turiștii de peste 50 de ani aleg să plece în minivacanța de 1 Decembrie cu autocarul. Până la Viena

Studenții și turiștii de peste 50 de ani aleg să plece în minivacanța de 1 Decembrie cu autocarul. Până la Viena
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 29 nov 2016

Studenții și tinerii cu vârste de până la 25 de ani, dar și turiștii trecuți de 50 de ani, cu venituri modeste, aleg să plece în minivacanța de 1 Decembrie cu autocarul, cele mai căutate destinații interne fiind Sibiu, stațiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brașov, Bran-Moieciu, dar și piețele de Crăciun din Viena, Budapesta și Praga, arată un studiu al MementoBus, singura companie de transport low cost cu autocarul din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primele rezervări pe cursele MementoBus pentru minivacanța din aceste zile au fost cu două luni în urmă, dar sunt și turiști care cumpără în ultimul moment. Această minivacanță i-a îndemnat pe numeroși turiști români să se orienteze către destinații mai apropiate, din țara noastră. La mare căutare rămânân locațiile de pe Valea Prahovei, Poiana Brașov, Bran-Moieciu sau stațiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane, Covasna, Sovata).

Pachetele pornesc de la 500 lei/persoană pentru 3 nopți de cazare cu mic-dejun. Cele mai multe cereri venite din partea turiștilor care preferă autocarul sunt pentru cazarea la pensiuni sau hoteluri low budget.Tarifele medii sunt între 6,6-10 euro/persoană/sens, în funcție de destinație. Există, însă, și anumite destinații și curse pentru care tarifele pornesc de la 1,2 euro/persoană/sens. Dacă în restul anului cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Pitești, Slatina, Constanța sau Iași, în această săptămână a crescut interesul pentru Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca și Tulcea.

Cei mai mulți dintre turiștii care presferă să plece în vacanță cu autocarul în această perioadă sunt studenții și tinerii de până în 25 de ani cu venituri modeste, dar și cei de peste 50 de ani, cu venituri mici. Cursele turistice cu autocarul pentru mai multe destinații au făcut ca multe zone din România să devină mai accesibile pentru turiștii cu venituri mici, care nu au mașină personală și nu își permit să cumpere un bilet de avion. "În această perioadă a anului sunt foarte căutate deplasările cu autocarul și din cauza condițiilor meteo nefavorabile, și chiar dacă unii dintre turiști au automobile, mulți dintre ei aleg autocarul pentru a evita să conducă în condiții de zăpadă, viscol sau polei", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour & Memento Bus.

Leii transportului aglomerat, neaerisit și nesigur nu vor intruși la masa lor CITEȘTE ȘI Leii transportului aglomerat, neaerisit și nesigur nu vor intruși la masa lor

Sunt căutate, de asemenea, și pachetele de vacanță cu autocarul. Cei mai mulți dintre turiștii MementoBus care au ales destinații din străinătate au optate pentru piețele de Crăciun din Europa. Cele mai căutate pachetele complete concepute în acest sens sunt "Piața de Crăciun la Viena" - de la 149 euro, "Piața de Crăciun Viena și Budapesta" - de la 195 euro și "Piața de Crăciun Praga-Viena-Dresda", de la 199 euro. Pachetele au fost special gândite pentru mini-vacanța de 1 Decembrie și includ 3 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul și ghid însoțitor din partea agenției.

MementoBus este compania de transport a grupului Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, care împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. MementoBus operează cu o flotă de 37 de autovehicule (24 autocare și 13 microbuze), având diferite capacități de transport, de la 2 la 61 persoane. De asemenea, la începutul anului 2016, flota de autocare a fost înnoită cu zece autovehicule Neoplan, valoarea totală a investiției ridicându-se la aproximativ trei milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
memento bus
studiu
turisti
1 decembrie