SUA majorează suprataxele vamale pentru produsele europene în dosarul Boeing/Airbus

SUA majorează suprataxele vamale pentru produsele europene în dosarul Boeing/Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2020

SUA au anunțat miercuri că vor majora suprataxele vamale impuse pentru anumite produse din Uniunea Europeană, precum componentele pentru avioane și vinurile din Franța și Germania, aceasta fiind ultima evoluție într-o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvențiile acordate de SUA și UE pentru industria lor aeronautică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat de presă publicat miercuri seara, biroul reprezentantului american pentru Comerț (USTR) nu a precizat când anume vor intra în vigoare aceste suprataxe. În comunicat se spune doar că detaliile suplimentare urmează să fie publicate "în curând", scrie Agerpres.

RETROSPECTIVĂ Marii constructori auto au lansat 114 automobile complet noi, în 2020. VW Group conduce, cu 15% dintre noutăți CITEȘTE ȘI RETROSPECTIVĂ Marii constructori auto au lansat 114 automobile complet noi, în 2020. VW Group conduce, cu 15% dintre noutăți

În luna noiembrie, Washingtonul și-a exprimat dezamăgirea după ce Bruxelles-ul a decis să impună tarife vamale suplimentare pentru produse americane. Decizia UE a venit după ce, în data 26 octombrie, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a autorizat, în mod oficial, Uniunea Europeană să impună tarife vamale suplimentare pentru produse americane. În prealabil, în 2019 OMC a permis SUA să aplice taxe vamale suplimentare în valoare de 7,5 miliarde de dolari pentru importurile provenind din UE.

Reprezentantul american pentru Comerț (USTR) a apreciat miercuri seara că Uniunea Europeană a calculat în mod greșit taxele pentru produsele americane, după ce a primit aprobarea din partea OMC de a impune tarife vamale suplimentare. "Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri pentru a compensa pentru această lipsă de corectitudine", se arată în comunicatul USTR.

De aproximativ 16 ani, OMC este arbitrul unei dispute între Boeing și Airbus, cu privire la subvențiile acordate de SUA și Uniunea Europeană pentru industria lor aeronautică. În cele două decizii ale sale, OMC a hotărât că împrumuturile acordate de guvernele europene constructorului aeronautic Airbus au fost subvenționate în mod incorect printr-un nivel redus al dobânzilor în timp ce constructorul american de avioane Boeing a beneficiat de un sprijin incorect din partea autorităților americane de pe urma reducerilor de taxe.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
airbus
sua
tarife vamale