Tesla caută surse de bani: proprietarii Model S pot cumpăra cu 15.000 de dolari pachetul Track Package, care crește viteza mașinii la 320 km/h

Tesla caută surse de bani: proprietarii Model S pot cumpăra cu 15.000 de dolari pachetul Track Package, care crește viteza mașinii la 320 km/h
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mai 2023

Strategia lui Elon Musk de a câștiga bani din vânzarea de software actualilor și viitorilor clienți ai mărcii începe să fie pusă în practică. Tesla a pus în vânzare pachetul Track Package, destinat deocamdată proprietarilor Model S, care deblochează o serie de performanțe ale mașinii, având în componență atât software actualizat, cât și roți și kit de frână noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru o sumă cuprinsă între 15.000 și 20.000 de dolari, proprietarii Model S vor putea cumpăra, începând din iunie 2023, pachetul de performanță numit Track Package, care aduce în primul rând o creștere a vitezei maxime a mașinii la 200 de mile/h, adică 320 km/h. În plus, celelalte componente care sunt incluse în pachet vor asigura un comportament specific mașinilor sport, de competiție, celui mai mare dintre modelele Tesla. Este vorba despre creșterea stabilității în viraje, kit de frână care mărește considerabil capacitatea de frânare și roți special concepute pentru viteze mari.

Mașina care va putea fi upgradată cu acest pachet este Model S Plaid, produs începând din 2021, pe care vor fi montate jante noi din aluminiu, anvelope GoodYear de competiție, lichid de frână de performanță, discuri de carbură de siliciu și etriere forjate dintr-o singură piesă cu plăcuțe de înaltă performanță.

FOTO Cum va arăta noua generație Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta noua generație Dacia Duster 3

Elon Musk a anunțat, după publicarea bilanțului pe primul trimestru al acestui an, că va recupera din marja de profit pierdută odată cu reducerile de prețuri prin lansarea vânzărilor de actualizări de software, pentru mașinile vândute.

„Este posibil să vindem cu zero profit, dar vom avea o valoare netă care va genera în viitor cash”, a declarat Musk investitorilor. Tesla a înregistrat o scădere a profitului operațional de la 16% la 11%, în primele trei luni ale acestui an, din cauza ieftinirii mașinilor, cu până la 6000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model s
track package
viteza 320 km/h tesla