Tesla va produce o mașină electrică de 25.000 de euro

Tesla va produce o mașină electrică de 25.000 de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Tesla intenționează să producă o mașină de 25.000 de euro (26.837,50 dolari) la fabrica sa din Gruenheide, lângă Berlin, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, o evoluție mult așteptată pentru producătorul american de vehicule electrice care vrea să se extindă pe segmentul low-cost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Oficialii Tesla nu au dorit să comenteze informația.

Sursele nu au precizat când va începe producția.

VIDEO Umbrărescu avansează cu lucrările la Autostrada Bucureștiului. Noi imagini CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu avansează cu lucrările la Autostrada Bucureștiului. Noi imagini

Luna trecută, Stellantis, al treilea producător auto mondial, a prezentat noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preț de pornire de 23.300 de euro (24.540 dolari), menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmele auto din China, scrie Agerpres

Vehiculele electrice (EV) sunt mult mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, încurajați de subvențiile guvernamentale.

Mașinile electrice de oraș din Europa costă în medie aproximativ 30.000 euro. Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vizitat vineri fabrica din Gruenheide, după ce a participat în Marea Britanie la summitul privind inteligența artificială (AI), și a mulțumit angajaților pentru eforturile depuse, conform unui video prezentat pe platforma de social media X. La aceași întâlnire, el i-a anunțat pe angajați că va produce în Germania mașina de 25.000 euro, susțin sursele. În prezent aici se fabrică Model Y, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa.

ULTIMA ORĂ Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor

De mult timp Musk vrea să producă o mașină electrică mai accesibilă, dar în 2022 a renunțat la idee din cauza problemelor tehnologice.

Totuși, sursele au declarat pentru Reuters că Tesla lucrează la o inovație care-i va permite să accelereze producția și să reducă costurile. Extinderea pe piața de masă este critică pentru îndeplinirea obiectivului Tesla de a majora până în 2030 livrările de vehicule la 20 milioane, de zece ori mai mult decât actuala capacitate.

De asemenea, cei 11.000 de angajați Tesla din Germania au fost informați vineri că vor beneficia începând din noiembrie de o majorare salarială de 4%, iar muncitorii din producție primesc încă 2.500 euro pe an, din februarie 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania