Toyota ar putea prelua integral Daihatsu, într-o tranzacție evaluată la peste 3 miliarde dolari

Toyota ar putea prelua integral Daihatsu, într-o tranzacție evaluată la peste 3 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 ian 2016

Toyota Motor analizează preluarea integrală a diviziei Daihatsu, la care deține o participație de 51,2%, o eventuală tranzacție urmând să consolideze poziția celui mai mare producător auto din lume pe segmentul vehiculelor de dimensiune mică. În funcție de ultima cotație a acțiunilor Daihatsu, pachetul vizat este evaluat la aproape 3,1 miliarde dolari, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Analizăm constant mai multe posibilități în legătură cu Daihatsu, precum încheierea de parteneriate sau restructurarea afacerilor, inclusiv transformarea companiei într-o subsidiară deținută în totalitate de Toyota", se arată într-un comunicat al constructorului auto japonez.  

Reprezentații Toyota au precizat că nu a fost luată nicio decizie cu privire la achiziționarea restului de 48,8% din acțiunile Daihatsu. Totodată, compania a infirmat informațiile publicate de presa japoneză referitoare la o posibilă fuziune cu rivalul Suzuki.

CEO-ul VW vrea modificarea testelor de mediu astfel încât să corespundă realității CITEȘTE ȘI CEO-ul VW vrea modificarea testelor de mediu astfel încât să corespundă realității

Acțiunile Daihatsu au urcat cu 16% pe bursa de la Tokyo după anunțul făcut de Toyota, în timp ce titlurile Toyota s-au apreciat cu 3,8%. În funcție de cotația de la închiderea ședinței de miercuri, pachetul de 48,8% din acțiunile Daihatsu este evaluat la aproximativ 360 miliarde yeni (3,04 miliarde dolari).

Și acțiunile Suzuki au crescut miercuri și au încheiat cu un câștig de 11%, deși atât Toyota, cât și Suzuki, au negat că au purtat discuții referitoare la fuziune.    

Grupul Toyota, care include, alături de Daihatsu, producătorul de camioane Hino Motors, a vândut anul trecut 10,15 milioane de vehicule, în scădere cu 0,8% față de 2014, însă grupul japonez și-a păstrat pentru al patrulea an consecutiv titlul de cel mai mare producător auto din lume, după ce Volkswagen a raportat scăderea livrărilor la nivel global cu 2%, la 9,93 milioane de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
daihatsu
preluare