Traton AG, formată din VW Truck & Bus, s-a transformat în Societate Europeană

Traton AG, formată din VW Truck & Bus, s-a transformat în Societate Europeană
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 dec 2018

TRATON AG, compania creată de Volkswagen pentru a aduna sub umbrela sa toate mărcile din grup care produc camioane, a fost transformată în societate europeană (SE), „pentru a reflecta identitatea internațională”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarii TRATON AG, compania creată din divizia de camioane a Volkswagen Group, au votat transformarea din societate pe acțiuni germană în Societa Europea (SE), companie europeană specifică structurilor formate prin fuziunea firmelor din mai multe țări ale UE sau cu activități în mai multe state. „Afacerea în formă SE ne dă oportunitatea de a integra mult mai aproape companiile regionale în interiorul TRATON GROUP și să ne poziționăm noi înșine mai bine în arena globală cu o identitate corporatistă europeană”, a motivat Andreas Renschler, președintele companiei. La aceeași întâlnire au fost numiți membrii Consiliului de Supervizori, care, la rândul său, l-a ales pe Hans Dieter Potsch (președintele VW AG) în poziția de președinte și pe Athanasios Stimonariasis - vicepreședinte. Jumătate din cei 20 de membri ai board-ului sunt reprezentanți ai angajaților din facilitățile europene ale companiei: Torsten Bechstädt (Volkswagen AG), Mari Carlquist (Scania), Jürgen Kerner (IG Metall), Lisa Lorentzon (Scania), Bo Luthin (IF Metall), Michael Lyngsie (Scania), Bernd Osterloh (Volkswagen AG), Karina Schnur (MAN), Steffen Zieger (MAN).

Ceilalți nouă membri sunt Dr. Manfred Döss (Volkswagen AG), Gunnar Kilian (Volkswagen AG), Dr. Albert Kirchmann, Dr. Julia Kuhn-Piëch, Nina Macpherson, Dr. Christian Porsche, Dr. Wolf-Michael Schmid, Hiltrud Werner (Volkswagen AG), Frank Witter (Volkswagen AG).

Au fost desemnați și mebrii Consiliului de Administrație al companiei: Andreas Renschler (preșeinte), Christian Schulz (finanțe și strategie), Joachim Drees (MAN), Henrik Henriksson (Scania), Roberto Cortes (Volkswagen Caminhões e Ônibus), Dr. Carsten Intra (HR și IT) și Christian Levin (Achiziții, Dezvoltare și Planificare strategică produse).

FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților CITEȘTE ȘI FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților

Sediul companiei va rămâne în Munchen, cu un sediu secundar pentru anumite activități în Soderalje, Suedia.

Compania Traton a fost formată în 2018 prin transformarea în societate pe acțiuni a VW Truck & Bus, divizia de camioane a VW Group, care a integrat cele două mari companii MAN și Scania. Intenția acționarilor este aceea de a lista Traton pe bursă.

Divizia VW Truck & Bus a fost formată în 2015, la un an după achiziția completă a acțiunilor Scania. Inițial, compania a fost creată ca un SRL (Gmbh), deținut integral de VW AG.

Anul trecut, brandurile VW Truck & Bus au vândut 205.000 vehicule comerciale, la nivel global. Acestea au fost produse în 31 de locații, aflate în nu mai puțin de 17 țări. La 31 decembrie, compania avea 81.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
traton
vw truck & bus
camioane
man
scania