Procurorii japonezi l-au rearestat pe Ghosn, după ce judecătorii deciseseră eliberarea lui

Procurorii japonezi l-au rearestat pe Ghosn, după ce judecătorii deciseseră eliberarea lui
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 dec 2018

Procurorii japonezi au emis un nou mandat de arestare pe numele lui Carlos Ghosn după ce judecătorii deciseseră cu o zi înainte să nu prelungească mandatul existent. Procurorii l-au acuzat pe fostul președinte Nissan de alte fapte, pentru a-și justifica arestarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Carlos Ghosn trece prin clipe dificile din cauza procurorilor care anchetează dosarul Nissan - în care el este acuzat, alături de fostul director Greg Kelly, că au conspirat pentru a declarat venituri subevaluate la autoritățile japoneze. Pe 20 decembrie, judecătorii au decis să nu mai acorde credit procurorilor și, printr-o decizie care a surprins pe toată lumea, au respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare. Anchetatorii înșiși s-au declarat șocați de decizie, spunând că “este injust” și că “Ghosn ar putea distruge probe”.

Au făcut apel la sentință și au afirmat că “vor reacționa corespunzător”, dacă este cazul. Surpriza a continuat și la apel, deoarece judecătorii au respins acțiunea procurorilor, astfel că toată lumea aștepta ca fostul președinte al Nissan să fie eliberat

În această dimineață, procurorii au venită însă cu răspunsul pe care îl pregătiseră. Au anunțat că Ghosn a fost arestat din nou, sub o altă acuzație. De data aceasta este vorba despre abuz de încredere în formă agravată, cu referire la transferul unor pierderi private pe bursă în seama Nissan, operațiune făcută de Ghosn, spun procurorii, cu prejudicierea companiei japoneze.

Volkswagen a anunțat discret lansarea „unui nou Passat”. Va primi în ianuarie „noi motoare, noi tehnologii și noi sisteme de servicii online” CITEȘTE ȘI Volkswagen a anunțat discret lansarea „unui nou Passat”. Va primi în ianuarie „noi motoare, noi tehnologii și noi sisteme de servicii online”

În Japonia, sistemul judiciar permite procurorilor să țină în arest un acuzat oricât doresc, folosindu-se de acest tertip, al noilor acuzații, pentru care pot emite mandate de 10 zile, ce pot fi sau nu, ulterior, prelungite de judecători.

În acest moment, singura șansă a lui Carlos Ghosn de a fi eliberat este cauțiunea, pentru care avocații vor cere, cel mai probabil astăzi, o decizie a judecătorilor.

Carlos Ghosn a fost arestat pe 19 noiembrie, apoi mandatul său a fost prelungit, ultima dată pe 10 decembrie, odată cu incluparea sa oficială.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi