Un antreprenor din Turcia a câștigat contractul pentru construcția Tronsonului 1 din autostrada Sibiu-Făgăraș

Un antreprenor din Turcia a câștigat contractul pentru construcția Tronsonului 1 din autostrada Sibiu-Făgăraș
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Făgăraș, parte a 13, Boița- Avrig-Mârșa, cu o lungime de circa 14 kilometri. Valoarea contractului este de 1,89 de miliarde de lei fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Încă un pas pentru construcția autostrăzii Sibiu-Făgăraș, parte a A13! CNAIR a desemnat astăzi câștigătorul pentru proiectarea și execuția tronsonului 1, Boița- Avrig- Mârșa (DJ105G) în lungime de 14,25 km”, a spus Grindeanu.

Trei loturi de linii de tramvai din București intră în reabilitare CITEȘTE ȘI Trei loturi de linii de tramvai din București intră în reabilitare

Constructorul turc - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. - are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor, scrie News.ro.

Valoarea contractului, finanțat din Programul Transport, este de 1,89 miliarde lei fără TVA.

”În cadrul acestui contract, antreprenorul va trebui să construiască 6 viaducte și 17 poduri - printre care un viaduct în lungime de 911 m, de o complexitate tehnică ridicată. Mai exact: Viaductul Nod Boița pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 și breteaua provizorie de descarcăre în DN7. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și după soluționarea acestora, dacă vor exista”, a adăugat Grindeanu.

El a menționat că în prezent sunt semnate contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 km ai autostrăzii Sibiu-Făgăraș, astfel: Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km), Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) - Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Potrivit ministrului, în fază finală de evaluare sunt și ofertele pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 2, Avrig-Mârșa (DJ105G) - Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km.

Autostrada Sibiu-Făgăraș (cu o lungime de 68,04 km) este una dintre secțiunile A13 care va face legătura dintre Sibiu și Bacău, în lungime de aproximativ 297 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada