Ungaria - interesată de racordarea drumului expres Arad-Oradea la rețeaua maghiară de autostrăzi și drumuri expres. Pe unde ar putea fi făcută legătura

Ungaria - interesată de racordarea drumului expres Arad-Oradea la rețeaua maghiară de autostrăzi și drumuri expres. Pe unde ar putea fi făcută legătura
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2022

Drumul Expres Arad-Oradea, la care în prezent se lucrează la stadiul de fezabilitate, ar putea fi conectat printr-un alt drum de mare viteză de rețeaua de autostrăzi și drumuri expres din Ungaria, spune președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Potrivit acestuia, guvernul ungar este interesat de acest racord și a dat detalii despre ruta pe unde s-ar putea face.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Békés (Ungaria), referitoare la interesul guvernului ungar de a conecta drumul expres Arad-Oradea la drumul expres M44 din Ungaria, care face legătură între Békéscsaba și autostrada spre Budapesta. Guvernul ungar a anunțat că realizarea drumului M44 este o prioritate regională”, a spus Cionca (PNL).

HARTĂ Primăria București vrea să prelungească 10 mari bulevarde până în șoseaua de centură. Care sunt ”drumurile radiale” CITEȘTE ȘI HARTĂ Primăria București vrea să prelungească 10 mari bulevarde până în șoseaua de centură. Care sunt ”drumurile radiale”

Potrivit acestuia conectarea M44 la drumul expres Arad-Oradea se va putea realiza în zona Salonta, pe ruta Békéscsaba-Sarkad-Kötegyán-graniță-Salonta, scrie Hotnews.ro.

Cionca spune că aceasta a fost „considerată varianta optimă de către partea maghiară” din cauza restricțiilor de mediu în lunca Crișului Alb și al Crișului Negru.

„Partea maghiară m-a informat că demarează un studiu tehnic pentru analizarea circumstanțelor și condițiilor racordării M44 la drumul expres Arad-Oradea. Rezultatul studiului va fi transmis Consiliilor Județene Arad și Bihor, respectiv Guvernului României”, spune Cionca.

„Un astfel de record ar fi posibil prin crearea unui nou punct de trecere a frontierei. În Ungaria drumul expres este construit deja până la Lakitelek, deci ar mai rămâne de realizat doar câțiva kilometri până la graniță”, mai detaliază președintele CJ Arad.

Ordinul de începere pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Arad-Oradea a fost dat în luna august 2021. Până astăzi, au fost elaborate analiza multicriterială și studiul arheologic și a fost stabilită varianta de traseu, informează Cionca.

Sunt în curs de elaborare documentațiile privind ocuparea terenurilor, studiul de evaluare a impactului asupra mediului, planurile urbanistice zonale, documentațiile pentru obținerea unor avize și acorduri.

În paralel, din iulie 2021, s-a semnat contractul pentru execuția celor 19 kilometri de drum expres care să lege Oradea (de la centură) de Autostrada A3 în apropiere de Borș. Proiectul ar urma astfel să se continue cu restul drumului expres până la Arad, cel menționat mai sus.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
drum expres