Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut semnificativ

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2022

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu aproape 24% în noiembrie, la 142.889 de unități, a patra lună de creștere consecutivă, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În noiembrie, Dacia a vândut 3.299 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 160,19% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.241 de unități, scrie Agerpres.

Comisia Europeană insistă că România, Bulgaria și Croația pot intra în Schengen CITEȘTE ȘI Comisia Europeană insistă că România, Bulgaria și Croația pot intra în Schengen

Avansul din noiembrie, după cinci luni de scăderi ale livrărilor, vine în urma creșterii vânzărilor de vehicule electrice, a apreciat SMMT.

În topul celor mai bine vândute modele în noiembrie se află Nissan Qashqai, Tesla Model Y, MINI, Ford Fiesta și Vauxhall Corsa.

Vânzările de vehicule prietenoase cu mediul (EV) au continuat să crească, înmatriculările de mașini electrice alimentate cu baterii au urcat cu 34,2%, reprezentând mai mult de unul din cinci vehicule noi livrate în noiembrie. Din 2030, vânzările de mașini noi pe benzină și motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

"Deși ne așteptăm ca redresarea să continue în 2023, dificultățile economice globale și interne ar putea face ca piața să rămână sub nivelul de dinaintea pandemiei", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Acesta a cerut autorităților măsuri urgente, inclusiv majorarea investițiilor în infrastructura de reîncărcare a vehiculelor electrice, pentru a stimula cererea de mașini prietenoase cu mediul.

În primele 11 luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 10,7%, la 983.099 unități.

În perioada ianuarie-noiembrie 2022, Dacia a vândut 26.282 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 66,07% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 15.826 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele 11 luni din acest an se află Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa, Ford Puma, MINI și Kia Sportage.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie