Vânzările de autovehicule Volkswagen în SUA au scăzut cu 4% la 11 luni

Vânzările de autovehicule Volkswagen în SUA au scăzut cu 4% la 11 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 dec 2015

Vânzările de autovehicule marca Volkswagen în SUA au scăzut cu 4% în primele 11 luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2014, la 318.484 unități, pe fondul scandalului în care grupul auto este implicat, transmite presa internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În luna noiembrie, vânzările de automobile VW au scăzut cu 24,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 23.882 de mașini, cel mai redus nivel din acest an, cu excepția lunii ianuarie, scrie USA Today.

Ca urmare a neregulilor descoperite la VW, autoritățile americane au obligat producătorul german să oprească vânzarea mai multor tipuri de autovehicule, ceea ce explică declinul semnificativ pe care livrările de mașini Volkswagen l-a înregistrat luna trecută.

VW este implicat într-un scandal uriaș după ce agenția de mediu din SUA a acuzat grupul auto că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
emisii
scandal
vanzari