Presa germană: Grupul Volkswagen va chema în service 2,46 milioane de mașini din Germania

Presa germană: Grupul Volkswagen va chema în service 2,46 milioane de mașini din Germania
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 nov 2015

Grupul auto Volkswagen va chema în service 2,46 milioane de mașini din Germania echipate cu dispozitive care permit trucarea nivelului emisiilor poluante, relatează Die Welt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit unor surse ale publicației germane, 1,54 de milioane de mașini sunt marca Volkswagen, 531.813 sunt marca Audi, 286.970 sunt Skoda, iar 104.197 aparțin mărcii Seat.

Anterior, reprezentanții grupul auto au declarat că 8,5 milioane de vehicule implicate în scandalul emisiilor vor necesita reparații în Europa.

Problemele pentru VW au început după ce agenția de mediu din SUA a acuzat grupul auto că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Volkswagen a recunoscut luna aceasta că a falsificat și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru circa 800.000 de mașini, agravând scandalul în care producătorul auto este implicat încă din septembrie.

Autoritatea germană din domeniul auto (KBA) va verifica nivelul emisiilor poluante în cazul a 50 de modele de autovehicule diesel, inclusiv Dacia, ca urmare a scandalului în care este implicat grupul Volkswagen.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
emisii
volkswagen
poluare
masini
scandal