Vard construiește 3 noi nave în România

Vard construiește 3 noi nave în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 mai 2023

Vard a obținut comenzi ferme de la două companii britanice pentru patru vase de întreținere a turbinelor eoliene, trei dintre acestea urmând să fie construite în România, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Grupul norvegian a semnat, în ultima săptămână, două contracte pentru proiectarea și construcția a patru nave de tip Construction Service Operations Vessels (CSOV), folosite pentru operațiunile de mentenanță a parcurilor eoliene offshore.

Primul contract a fost încheiat cu North Star, principalul operator de nave de sprijin pentru infrastructură din Marea Britanie, și prevede construcția și livrarea a două nave CSOV, cu o opțiune pentru două nave suplimentare.

Grupul japonez Nippon Express Holdings a cumpărat inclusiv afacerea din România a Cargo-Partner CITEȘTE ȘI Grupul japonez Nippon Express Holdings a cumpărat inclusiv afacerea din România a Cargo-Partner

Corpurile navelor vor fi construite la unul dintre cele două șantiere Vard din România, urmând să fie echipate, puse în funcțiune și livrate de unul dintre șantierele din Norvegia.

Cel de-al doilea contract a fost semnat cu furnizorul britanic de servicii eoliene offshore Purus Wind, de asemenea pentru două vase CSOV și tot cu o opțiune pentru suplimentarea comenzii cu încă două nave.

Coca primului vas va fi construită în România, în vederea echipării complete și livrării de către unul dintre șantierele Vard din Norvegia. A doua navă va fi construită și livrată de șantierul Vard din Vung Tau, în Vietnam.

Purus Wind este deținută de holdingul britanic Purus Marine, care controlează, printre altele, divizia de servicii eoliene a transportatorul maritim Rem Offshore, cu sediul în Norvegia.

Vard a construit, la Brăila, o navă CSOV pentru Rem Offshore, în cadrul unui contract de 100 milioane de euro pentru două astfel de vase, obținut în 2021. Vasul a fost livrat în această lună.

Tot la Brăila sunt construite două nave CSOV pentru startup-ul norvegian Norwind Offshore, în timp ce pentru șantierul Vard Tulcea a fost anunțată, recent, o comandă de la Prysmian Group pentru coca unui vas avansat de poziționare a cablurilor subacvatice.

Vard operează 9 șantiere cu peste 9.000 de angajați, în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam. Compania este deținută în proporție de 86,81% de grupul italian Fincantieri, al patrulea cel mai mare constructor de nave la nivel global.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vard romania
vard tulcea
vard braila
nave csov
nava intretinere turbine eoliene
north star
purus wind