FOTO Vard Brăila obține o nouă comandă pentru o navă de întreținere a turbinelor eoliene

FOTO Vard Brăila obține o nouă comandă pentru o navă de întreținere a turbinelor eoliene
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 apr 2022

Vard va construi la Brăila coca unui vas de întreținere a turbinelor eoliene, în cadrul unui contract semnat cu startup-ul norvegian din domeniul serviciilor maritime Norwind Offshore, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Norwind Offshore are deja o navă în construcție la Brăila, în baza unui acord încheiat cu Vard în octombrie anul trecut, pentru construcția a două nave de tipul Commissioning Service Operations Vessel (CSOV) și conversia unui vas de aprovizionare a platformelor. Valoarea comenzii pentru cele 3 nave a fost estimată la 1,4 miliarde de coroane norvegiene (aproximativ 147 milioane euro).

Tot la Brăila este construită coca unui vas CSOV pentru transportatorul maritim norvegian Rem Offshore, în cadrul unui contract pentru două astfel de vase, în valoare de 100 milioane de euro.

CONFIRMARE Platforma Spotawheel pentru comercializarea de mașini second-hand, business-ul de nișă cu cea mai rapidă creștere din Europa, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Platforma Spotawheel pentru comercializarea de mașini second-hand, business-ul de nișă cu cea mai rapidă creștere din Europa, intră în România

Norwind Offshore și-a exercitat acum opțiunea pentru o comandă suplimentară de două nave CSOV.

Coca primului vas va fi construită la Brăila, armarea completă și livrarea urmând să fie realizate de șantierul Vard Brattvaag din Norvegia. A doua navă va fi construită și livrată de șantierul Vard din Vung Tau, Vietnam.

FOTO Vard Brăila obține o nouă comandă pentru o navă de întreținere a turbinelor eoliene

Navele CSOV au o lungime de 85 metri și grinda de 19,5 metri, sunt personalizate pentru servicii globale și operațiuni de întreținere a parcurilor eoliene offshore și vor fi pregătite pentru trecerea la un sistem de propulsie electric.

Vasele vor fi livrate proprietarului în prima parte a anului 2024 și, respectiv, în trimestrul al doilea din 2025.

Vard operează 9 șantiere cu peste 9.000 de angajați, în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam. Compania este deținută în proporție de 86,81% de grupul italian Fincantieri, al patrulea cel mai mare constructor de nave la nivel global.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vard braila
vas csov
nava intretinere turbine eoliene offshore
nava servicii
norwind offshore