Vicepreședinte Dacia: Noua generație Duster va fi vândută în Turcia sub marca Renault! Ce va fi cu Spring

Vicepreședinte Dacia: Noua generație Duster va fi vândută în Turcia sub marca Renault! Ce va fi cu Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 ian 2024

Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia, responsabil cu operațiunile, vânzările și marketingul mărcii, a confirmat că SUV-ul Duster va părăsi Turcia, cu numele actual, „pentru a proteja marca Renault pe piața locală”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia a înregistrat în 2023 o creștere a vânzărilor de aproape 15%, cu 658.500 unități livrate, și se pregătește ca în 2024 să-și conserve aceste cifre, potrivit lui Xavier Martinet, vicepreședintele Dacia, care a prezentat jurnaliștilor din Europa rezultatele mărcii. El spune că se așteaptă la rezultate similare în acest an, atât pentru Dacia, cât și pentru restul pieței, și doar în 2025 mizează pe o creștere susținută de intrarea pe piață a noului Duster și lansarea noului Bigster.

FOTO Strabag avansează în forță la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania CITEȘTE ȘI FOTO Strabag avansează în forță la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania

Martinet a confirmat în același timp că în Turcia, una dintre piețele pe care în acest moment Dacia vinde modelele Duster și Sandero, viitoarea generație a SUV-ului Duster nu va mai fi vândută de marca românească.

„Este o decizie strategică, a fost anunțată în decembrie, generația următoare a lui Duster va fi vândută sub marca Renault. Este o decizie specifică pieței din Turcia, este unică, nu se va mai întâmpla în altă parte și are ca scop protejarea mărcii Renault pe această piață. Ce este important este faptul că Renault Duster va fi produs în Turcia, ceea ce înseamnă că vom avea o nouă fabrică pentru mașinile dezvoltate pe platforma CMF-B”, a spus Martinet, răspunzând unei întrebări Profit.ro.

CONFIRMARE Date oficiale: Dacia a livrat aproape 660.000 de mașini în 2023, Renault de două ori mai multe CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Date oficiale: Dacia a livrat aproape 660.000 de mașini în 2023, Renault de două ori mai multe

Vicepreședintele Dacia a mai spus că actualele reduceri de prețuri ale modelului Dacia Spring sunt temporare, de tranziție, ca urmare a schimbărilor legislative de pe unele piețe. Referitor la versiunea Essential introdusă pe piața diN Franța, fără unele echipamente, cum ar fi Media Nav, Xavier Martinet a lăsat de înțeles că nu va fi continuată după lansarea facelift-ului Spring, programat pentru vara lui 2024.

În ceea ce privește posibilitatea ca modelul Spring să fie construit în Europa, șeful Dacia a spus că răspunsul la această întrebare este nu, în acest moment, dar e posibil să se schimbe peste câteva luni sau peste câțiva ani. „Strategia privind Spring rămâne neschimbată în acest moment”.

viewscnt
Afla mai multe despre
xavier martinet
vanzari dacia
rezultate dacia
renault duster