VIDEO Grindeanu explică - De ce noul pod de la Brăila a început deja să se strice

VIDEO Grindeanu explică - De ce noul pod de la Brăila a început deja să se strice

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, explică problemele la Podul peste Dunăre, spunând că a văzut unele articole care spuneau că sar camioanele în Dunăre de la denivelări. ”Eu înțeleg exagerările”, a precizat ministrul, arătând că aceste denivelări sunt cauzate de nerespectarea restricțiilor de circulație la anumite temperaturi. ”E ca și iarna, când dă CNAIR anunțuri de drum închis și sunt niște domni care merg și după aceea cer să vină să-i salveze statul român”, a mai spus ministrul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am trecut în acest weekend. Am fost la Galați și am mers și pe pod. Am văzut unele articole care spuneau că sar camioanele în Dunăre de la denivelări și așa mai departe. Eu înțeleg exagerările și înțeleg că sunt anumite denivelări cauzate de următorul lucru, la anumite temperaturi există restricții de tonaj. Asta e. Nu e doar pe podul de la Brăila, ci peste tot. Nu au fost respectate, înțeleg. S-a ajuns la acele denivelări pe sensul dinspre Tulcea spre Brăila cauzate de nerespectarea restricțiilor”, a spus ministrul Transporturilor, citat de news.ro.

VIDEO Rusia a lansat prima misiune spațială spre Lună după 47 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Rusia a lansat prima misiune spațială spre Lună după 47 de ani

El a precizat că ”e ca și iarna, când dă CNAIR anunțuri de drum închis și sunt niște domni care merg și după aceea cer să vină să-i salveze statul român”.

”Cam așa e și aici, mai trebuie să și respectăm anumite reguli”, a adăugat ministrul. Sorin Grindeanu a mai spus că lucrările la Podul de la Brăila sunt în garanție, iar CNAIR știe ce are de făcut, astfel încât să fie remediate problemele.

Ministrul a criticat și anunțul făcut pe internet privind deschiderea circulației pe timp de noapte, pe pod.

”A plecat, așa, o nebunie tot de podul de la Brăila. A anunțat cineva pe internet că luni se circulă 24 din 24. Lumea era revoltată că există acele restricții și că de ce așteptau. dacă plecăm după unele anunțuri de pe internet făcute de unii și de alții, atunci nu ar trebui să fim revoltați. Ar trebui să urmărim anunțurile oficiale”, a spus Grindeanu.

Inaugurat cu surle și trambițe în urmă cu doar o lună, Golden Gate de România a început să se clatine. Pe celebra deja construcție de la la Brăila, au început să apară mai multe denivelări, iar în unele zone marcajele s-au deplasat, a fost relatat anterior. Reprezentanții Companiei a Infrastructurii Rutiere spun că de vină pentru această situație sunt mașinile de mare tonaj.

Pe 6 iulie 2023, la inaugurare, mai marii țării la deschiderea cu fast a podului suspendat. De atunci a trecut puțin timp, dar multe s-au schimbat. Șoferii se plâng că podul și a început să se strice. Denivelările și asfaltul crăpat pot fi cauzate de nerespectarea tonajelor autovehiculelor, spun reprezentanții CNAIR.

Grindeanu anunță: Când va fi gata Drumul Expres Galați – Brăila CITEȘTE ȘI Grindeanu anunță: Când va fi gata Drumul Expres Galați – Brăila

Urmează o analiză a situației podului pentru a vedea care sunt problemele și cum se pot rezolva. Cert este că podul nu se va închide. Deocamdată, în timpul săptămânii, se poate circula între orele 6 dimineața și 9 seara. Asta pentru că noaptea se demontează macarelele, arată Prima News.

Podul suspendat de la Brăila are aproape 2 kilometri și o deschidere de 1.120 de metri. Dimensiunile sunt similare cu cele ale celebrului Golden Gate din San Francisco. A costat 700 de milioane de euro din care jumătate au fost din fonduri europene nerambursabile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
podul de la brăila
asfalt