VIDEO Prima schiță cu noua generație Kia Ceed, care va fi lansată la Geneva

VIDEO Prima schiță cu noua generație Kia Ceed, care va fi lansată la Geneva
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 feb 2018

Kia a prezentat prima schiță cu noua generație Ceed, care va avea un design mai dinamic și „detalii mai rafinate”, după cum spune constructorul coreean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua Kia Ceed va fi lansată la Geneva, luna viitoare, și are o țintă ambițioasă de vânzări, una care să crească ponderea mașinilor coreene în Europa pe segmentul compact. Pentru a atrage și mai mult europenii de partea acestui model, cei de la Kia au schimbat discret numele, renunțând la apostroful din Cee’d și anunțând că Ceed este acronimul unui alt text: „Comunity of Europe with European Design”

Noua generație Kia Ceed a fost creată, ca și cele anterioare, în Europa, în centrul de dezvoltare din Frankfurt și va fi construită pe liniile de producție din Slovacia, din Zilina, pe o platformă comună cu  Hyundai i30.

Kia Ceed este doar al treilea model ca volum de vânzări în Europa (cu aproape 70.000 de unități în 2017), după SUV-ul Sportage și superminiul Rio, fiind posibil să fie depășit anul acesta și de crossoverul Stonic, lansat anul trecut pe piață.

FOTO Mercedes A Class, prezentat în premieră cu un design mai discret și un interior hi-tech CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes A Class, prezentat în premieră cu un design mai discret și un interior hi-tech

Începând cu această generație, Kia Ceed nu va mai avea și o caroserie în 3 uși, modelul pro_ceed, așa cum se numește această caroserie la coreeni urmând să fie înlocuit cu o caroserie inovativă, un shooting brake, aniticipat de conceptul Kia Proceed, prezentat anul trecut la Frankfurt.

Modelul similar de la Hyundai, i30, a trcut prin aceeași operație de modificare a caroseriilor, acesta beneficiind, însă, în locul caroserie cu 3 uși, de un fastback, un coupe în 4 uși specific mai ales modelelor mai scumpe, din clasele mai mari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
kia
ceed