VIDEO Trump vrea să trimită astronauți americani pe Lună în cinci ani

VIDEO Trump vrea să trimită astronauți americani pe Lună în cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2019

Vicepreședintele american Mike Pence a anunțat marți că politica oficială a Statelor Unite este de a retrimite astronauți americani pe Lună în cinci ani și ca o primă femeie să pună piciorul pe solul satelitului natural al Pământului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Din ordinul președintelui, politica oficială a acestei administrații și a Statelor Unite ale Americii este să fie trimiși astronauți americani pe Lună în cinci ani”, a declarat Mike Pence într-un discurs pe care l-a susținut la Huntsville, în Alabama, unde se fabrică, de decenii, o parte a rachetelor americane cu rază lungă de acțiune, scrie News.ro.

Acționar Fan Courier: OU 114 ne afectează indirect, nu mai este același entuziam. Mesaj către Guvern: Dezvoltați infrastructura, degeaba pleacă mașina noastră mai repede dacă rămâne blocată pe Valea Oltului CITEȘTE ȘI Acționar Fan Courier: OU 114 ne afectează indirect, nu mai este același entuziam. Mesaj către Guvern: Dezvoltați infrastructura, degeaba pleacă mașina noastră mai repede dacă rămâne blocată pe Valea Oltului

”Prima femeie și următorul bărbat de pe Lună vor fi astronauți americani, lansați cu rachete americane de pe solul american”, a declarat Pence.

Calendarul prezentat până acum prevedea o întoarcere pe Lună în 2028, însă Guvernul lui Donald Trump și-a exprimat frustrarea față de întârzieri și depășiri ale bugetului programului NASA privind cosntruirea viitoarei sale mari rachete SLS, al cărei prim zbor a fost amânat recent în 2021.

Vicepreședintele a criticat în mod deschis agenția spațială în discursul său, denunțând ”interția birocratică” a NASA și îndemnând la o ”nouă stare de spirit”.

El a amenințat să încredințeze unor lansatoare private viitoarele misiuni, dacă NASA nu este gata la timp.7

”Dacă rachetele cu rază lungă de acțiune private sunt singurul fel de a duce astronauți americani pe Lună în cinci ani, atunci rachete private să fie!”, a tunat el.

Directorul NASA Jim Bridenstine a anunțat recent că o femeie urmează să fie, fără îndoială, cea care va pune puciorul pe solul selenar, pe care niciun om nu l-a mai atins din 1972.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
luna
astronauti