VIDEO Un avion vintage B-17 s-a prăbușit în încercarea de a ateriza de urgență în Connecticut. Șapte oameni și-au pierdut viața

VIDEO Un avion vintage B-17 s-a prăbușit în încercarea de a ateriza de urgență în Connecticut. Șapte oameni și-au pierdut viața
scris 3 oct 2019

Un avion B-17, care data din Al Doilea Război Mondial, s-a prăbușit miercuri, în timp ce încerca să aterizeze de urgență pe un aeroport din Hartford, Connecticut, iar șapte oameni dintre cei 13 aflați la bord și-au pierdut viața, transmite Reuters.

Avionul s-a prăbușit și a ars, iar aeroportul a fost închis timp de mai multe ore, potrivit autorităților, scrie News.ro.

Avionul Boeing B-17 Flying Fortress decolase miercuri dimineața de pe Bradley International Airport, iar echipajul a contactat turnul de control cinci minute mai târziu, pentru a raporta o problemă, a declarat Jennifer Homendy, membră a Comisiei pentru Siguranța Transporturilor Naționale, într-o conferință de presă.

Capitala va fi legată de Aeroportul Otopeni și printr-o linie rapidă de autobuz de 20 km CITEȘTE ȘI Capitala va fi legată de Aeroportul Otopeni și printr-o linie rapidă de autobuz de 20 km

În timpul încercării de a ateriza pe aeroport, avionul a lovit stâlpii din apropierea unei piste și a traversat o zonă acoperită cu iarbă și o pistă, înainte de a lovi o stație de degivrare, a anunțat Homendy, a cărei agenție a trimis o echipă formată din 10 persoane pentru a investiga accidentul.

Echipe de salvare de la mai multe agenții de salvare au venit la locul accidentului.

Șapte persoane și-au pierdut viața, iar alte șase, inclusiv un muncitor de la stația de degivrare, au fost tratate pentru răni ușoare și până la critice, a declarat James Rovella, comisar al Departamentului pentru Servicii de Urgență și Protecție Publică, în conferința de presă.

În total, la bord se aflau 13 persoane, dintre care trei membri ai echipajului, a spus Rovella.

Numele persoanelor decedate nu au fost făcute publice, deocamdată. Toate victimele erau adulte.

Una dintre persoanele aflate la bord a deschis o ușă de urgență și i-a ajutat pe ceilalți să iasă.

”În timpul zilelor următoare veți auzi despre unele eforturi eroice ale unor persoane aflate în interiorul sau în apropierea avionului, a spus Rovella.

Avionul era operat de Collings Foundation din Massachusetts, care se ocupă de conservarea și prezentarea publică a istoriei automobilelor și avioanelor.

Avionul vintage era unul dintre cele 18 avioane  B-17 care mai sunt în stare de funcționare în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
b-17
avion prabusit