Volkswagen ar putea înregistra pierderi anul acesta din cauza scandalului emisiilor

Volkswagen ar putea înregistra pierderi anul acesta din cauza scandalului emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 oct 2015

Marca Volkswagen va înregistra, cel mai probabil, pierderi începând cu trimestrul al treilea al anului, ceea ce ar putea duce la rezultate negative pentru  întregul an, au declarat astăzi două surse din interiorul companiei, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Aproape jumătate din cele 11 milioane de automobile diesel pe care grupul auto le-a echipat cu un software care trișează testele de mediu aparțin mărcii Volkswagen.

Rezultatele pentru trimestrul al treilea, care urmează să fie publicate pe 28 octombrie, vor fi afectate negativ de costurile scandalului emisiilor, dar și de costurile restructurării operațiunilor din Brazilia și Rusia, estimate la 500 milioane de euro.

Până acum, grupul Volkswagen a anunțat că a alocat 6,5 de miliarde de euro pentru a acoperi  costurile acestui scandal.

Volkswagen ar putea cheltui până la 65 miliarde de euro (73,1 miliarde de dolari) pentru rezolvarea problemelor apărute în urma vânzării vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, sumă de zece ori mai mare decât nivelul provizioanelor anunțate până acum de compania germană, în urma reacțiilor autorităților și consumatorilor din întreaga lume, potrivit unui articol apărut în publicația niponă Nikkei.

Gupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn și lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
emisii
poluare
reuters
pierdere