Volkswagen reduce prețul mașinilor electrice, pentru China. „Ofensiva electronică este lansată.”

Volkswagen reduce prețul mașinilor electrice, pentru China. „Ofensiva electronică este lansată.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

Volkswagen reduce prețul mașinilor electrice și cu motor cu combustie pentru a crește livrările către China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a raportat o creștere neașteptat de puternică a livrărilor sale de mașini electrice și cu motor cu combustie în China, în primul trimestru, ajutată de scăderea prețurilor, în timp ce livrările de vehicule electrice în Europa au scăzut brusc pe măsură ce cererea a scăzut, conform FT.

FOTO Celebrul Opel Frontera se întoarce complet electric CITEȘTE ȘI FOTO Celebrul Opel Frontera se întoarce complet electric

Livrările din China au crescut cu aproape 8%, până la 694.000 de unități în primele trei luni ale anului, comparativ cu 2023, livrările de vehicule cu baterie crescând de la an la an cu 91%.

„Ofensiva electronică a grupului Volkswagen China este lansată”, a declarat șeful VW China, Ralf Brandstätter. „Într-o piață care continuă să fie caracterizată de un război continuu al prețurilor, suntem capabili să înregistrăm o creștere puternică, în special cu vehiculele noastre cu baterie pură.”

VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer CITEȘTE ȘI VIDEO Contractul României încheiat cu polonezii de la PESA pentru achiziția a 62 de trenuri, în aer

Piața chineză se confruntă cu un război aprig al prețurilor între producătorii de mașini vechi și rivali mai noi precum BYD și Tesla. 

Grupul Stellantis a reușit să depășească Volkswagen Group în 2023, din punct de vedere al profitului operațional realizat, dar și la nivelul profitului net, relevă datele analizate de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cea mai profitabila companie auto
profit industria auto
stellantis
mercedes
bmw