Volvo vrea să producă exclusiv automobile electrice, începând din 2030

Volvo vrea să producă exclusiv automobile electrice, începând din 2030
scris 3 dec 2020

Volvo vrea să producă doar vehicule electrice, în 2030. Ținta a fost anunțată de CEO-ul Hakan Samuelsson, fiind pentru prima dată când compania suedeză anunță o astfel de decizie.

Hakan Samuelsson a anunțat în cadrul unui intervenții la un summit organizat de Financial Times că „ar fi o surpriză să nu putem să livrăm doar vehicule electrice din 2030”. Declarația este una surpriznătoare, deoarece până acum compania deținută de chinezii de la Geely nu și-a stabilit o astfel de țintă. Singurul plan asumat până acum a fost cel prin care jumătate din vânzările de automobile Volvo vor fi reprezentate, în 2025, de vehicule complet electrice.

ULTIMA ORĂ Uzina Ford Craiova, luată în calcul pentru primul automobil electric compact al americanilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Ford Craiova, luată în calcul pentru primul automobil electric compact al americanilor

Pentru 2020, cei de la Volvo au anunțat că vor atinge un prag de 20% din vânzările globale cu automobilele electrificate, ceea ce înseamnă și modele hibrid sau plug-in hibrid, care au o pondere mare în aceste 20%. De altfel, primul model complet electric, XC40 Recharge P8,  se află în plin proces de lansare.

Șeful Volvo a mai transmis participanților la summit că cererea de vehicule electrice din partea clienților va crește dacă producătorii vor anunța oprirea vehiculelor cu motoare cu combustie.

El a subliniat că Volvo va trece la o gamă exclusiv electrică înainte ca acest lucru să fie impus de legislație.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
xc40
volvo electric
volvo hibrid