ANRE: Prețurile maxime pentru serviciul universal, aplicate de furnizorii de ultimă instanță, scad cu 3,53%

ANRE: Prețurile maxime pentru serviciul universal, aplicate de furnizorii de ultimă instanță, scad cu 3,53%
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2018

Începând cu data de 1 iulie vor intra în vigoare prețurile avizate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru serviciul universal, aplicate de Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) clienților finali din portofoliul propriu, autoritatea anunțând vineri că a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a prețurilor maxime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În ședința din 22 mai comitetul de reglementare al ANRE a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a valorii prețurilor maxime pentru serviciul universal care vor aplicate de fiecare FUI obligat consumatorilor casnici pe o perioadă de 1 an, respectiv pe perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019”, a anunțat vineri autoritatea.

De asemenea, în ședința din 20 iunie, comitetul de reglementare a aprobat desemnarea Enel Energie Muntenia în calitate de Furnizor de Ultimă Instanță opțional (FUI opțional), pentru zonele de rețea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord și Transilvania Sud, scrie News.ro.  

Gazul din Marea Neagră tulbură apele și la Budapesta și Washington. Ungaria cere intensificarea presiunilor internaționale asupra României pentru deblocarea producției offshore. Ambasada SUA la București trimite un mesaj CITEȘTE ȘI Gazul din Marea Neagră tulbură apele și la Budapesta și Washington. Ungaria cere intensificarea presiunilor internaționale asupra României pentru deblocarea producției offshore. Ambasada SUA la București trimite un mesaj

În calitate de FUI opțional, Enel Muntenia SA asigură, la cerere, furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate ca și FUI obligat și la un preț mai mic.

Pentru perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, prețul avizat pentru FUI opțional Enel Muntenia este cu 0,3% mai mic față de cel al furnizorului obligat pentru zona de rețea respectivă.

Un client casnic poate schimba oricând și fără costuri FUI obligat cu un FUI opțional, care păstrează obligația de a asigura furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate.

În prezent, clienții casnici de energie electrică au dreptul să-și schimbe, în mod gratuit, furnizorul  și pot încheia contracte ȋn regim concurențial, cu oricare dintre furnizorii activi pe piața de energie electrică.

Prețurile pentru serviciul universal care au fost avizate de ANRE pentru furnizorii de ultimă instanță obligați și pentru furnizorul de ultimă instanță opțional pot fi consultate la domeniul Energie electrică, secțiunea Legislație de site-ul ANRE.

În cazul în care, un client casnic dorește să revină din piața concurențială la regimul de serviciu universal, o poate face oricând, adresându-se FUI obligat sau oricărui FUI opțional din zona sa de rețea, având asigurat prețul avizat de ANRE.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
preturi
energie