Chevron și-a retras preventiv angajații din nordul Irakului

Chevron și-a retras preventiv angajații din nordul Irakului

Foto: Jackbluee | Dreamstime.com

scris 7 ian 2020

Chevron și-a retras preventiv angajații din nordul Irakului, a anunțat luni un purtător de cuvânt al producătorului american de petrol, urmând exemplul altor companii petroliere, după uciderea de către Statele Unite a generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac cu dronă pe aeroportul din Bagdan, transmite Reuters.

Oficialii americani au cerut cetățenilor americani să plece din Irak, la câteva ore după uciderea lui Soleimani, care era liderul Forței Quds, unitate de elită a Gărzii Revoluționare a Iranului cu operațiuni în sttrăinătate, și a comandantului de miliție irakiană Abu Mahdi al-Muhandis scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Guvernul a eliminat prin OUG suprataxa de 2% din energie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a eliminat prin OUG suprataxa de 2% din energie

Chevron a anunțat că un număr mic de angajați expatriați și de contractori au plecat temporar de la operațiunile companiei din regiunea Kurdistan, ca măsură preventivă. Alte companii americane și străine, din domeniul petrolului și al serviciilor ,au retras zeci din angajați din Irak, în timpul weekendului.

Grupul Chevron are un proiect restrâns în Irak, unde ar fi trebuit să înceapă să producă 20.000 de barili de petrol pe zi, de la jumătatea acestui an. Activitatea la această exploatare continuă cu angajați locali și cu expatriați care lucrează de la distanță, potrivit unui purtător de cuvânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
chevron
irak