Cine l-a înlocuit pe Hamza Karimov la conducerea subsidiarei românești a gigantului petrolier de stat al Azerbaidjanului. Fostul CEO s-a asociat cu ex-ministrul Ilan Laufer

Cine l-a înlocuit pe Hamza Karimov la conducerea subsidiarei românești a gigantului petrolier de stat al Azerbaidjanului. Fostul CEO s-a asociat cu ex-ministrul Ilan Laufer
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 feb 2024

Socar Petroleum SA, subsidiara din România a gigantului petrolier de stat omonim al Azerbaidjanului, are un nou director general, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fostul CEO, Hamza Karimov, în funcție din 2007, de la înființare, pleacă din fruntea companiei, precizând însă că va rămâne în România și va activa ″în zona de privat″.

EXCLUSIV MFP se opune vânzării participațiilor mari încă deținute de Fondul Proprietatea, inclusiv pachetul Engie, și răscumpărării de acțiuni proprii. Boloș: “Vom vota împotrivă în AGEA” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MFP se opune vânzării participațiilor mari încă deținute de Fondul Proprietatea, inclusiv pachetul Engie, și răscumpărării de acțiuni proprii. Boloș: “Vom vota împotrivă în AGEA”

După cum a relatat Profit.ro, el s-a asociat cu fostul ministru pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer, pentru a dezvolta împreună un complex comercial de tip drive-in în Otopeni, aproape de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

În locul lui Karimov, Consiliul de Administrație l-a numit director general pe Ramil Asadulzade (36 de ani), care până în ianuarie 2023 a fost director financiar al Socar Petroleum România, poziție pe care o ocupa din 2018.

Fostul director al Microsoft România Călin Tatomir, ridicat de polițiști după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Instanța a redus, în apel, pedeapsa în cazul său CITEȘTE ȘI Fostul director al Microsoft România Călin Tatomir, ridicat de polițiști după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Instanța a redus, în apel, pedeapsa în cazul său

Mandatul lui Asadulzade la conducerea Socar Petroleum este de 3 ani, începând din 9 ianuarie 2024, din care primele 6 luni sunt de probă.

Noul CEO a absolvit Universitatea de Petrol și Gaze din Azerbaidjan în 2009, cu diplomă de inginerie economică și de management, și deține și un MBA american, obținut în 2021 de la University of Chicago Booth School of Business.

GALERIE FOTO Incendiu puternic în Delta Văcărești. A fost emis mesaj RO-Alert CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Incendiu puternic în Delta Văcărești. A fost emis mesaj RO-Alert

Până să activeze în România, Ramil Asadulzade a lucrat între 2014 și 2018 ca director financiar al diviziei Socar Midstream Operations Limited din Azerbaidjan, ocupându-se inclusiv de proiectul gazoductului transanatolian (TANAP).

Vara trecută, autoritățile românești și cele azere au discutat despre posibila extindere în România a Socar, care deține în prezent circa 70 de benzinării pe plan local.

BRD vrea să crească cota din profit plătită acționarilor „când situația o va permite”. Se așteaptă la venituri ridicate și după scăderea dobânzilor. Cât mănâncă suprataxa bancară CITEȘTE ȘI BRD vrea să crească cota din profit plătită acționarilor „când situația o va permite”. Se așteaptă la venituri ridicate și după scăderea dobânzilor. Cât mănâncă suprataxa bancară

În noiembrie 2023, Socar Petroleum s-a alăturat din mers listei de potențiali investitori interesați să se asocieze cu Oil Terminal într-un proiect de construire a unei facilități de depozitare și manipulare de bitum pe un amplasament de la Constanța al companiei românești de stat.

Pe lângă carburanți auto, Socar Petroleum importă și distribuie în România și produse petrochimice, precum metanol, uree, polietilenă și polipropinenă. Compania operează trei depozite, la Teiuș, Onești și Constanța.

Hotelurile din Bulgaria majorează din nou prețurile, turiștii glumesc: „Nu-mi permit să merg la Velingrad, mă duc în Maldive” CITEȘTE ȘI Hotelurile din Bulgaria majorează din nou prețurile, turiștii glumesc: „Nu-mi permit să merg la Velingrad, mă duc în Maldive”

Socar Petroleum și-a majorat puternic încasările în 2022, cu peste 83%, ajungând la venituri totale de circa 2,6 miliarde lei, potrivit celor mai recente date disponibile. În schimb, profitul net s-a redus cu peste 67%, de la 16,45 milioane lei în 2021 la 5,37 milioane lei în 2022.

Prin subsidiara Socar Trading, grupul azer are semnat contract de export de gaze naturale cu producătorul român Romgaz, care prevede livrări potențiale de până la 1 miliard de metri cubi pe an, până în 31 martie 2024.

Guvernul va deconta jumătate din facturile la energie pentru irigațiile fermierilor CITEȘTE ȘI Guvernul va deconta jumătate din facturile la energie pentru irigațiile fermierilor

În toamna lui 2022, Romgaz a semnat cu Socar un memorandum privind o investiție comună într-un terminal de gaze naturale lichefiate (LNG) la Marea Neagră.

Schimburile comerciale dintre România și Azerbaidjan au crescut cu aproape 50% în 2023, atingând nivelul de 700 milioane de dolari, în special ca urmare a activității Socar pe piața autohtonă, a declarat recent ambasadorul României în Azerbaidjan, Vasile Soare.

viewscnt
Afla mai multe despre
socar petroleum
socar azerbaidjan
director general socar românia
hamza karimov