DECIZIE Cine conduce subsidiara Hidroelectrica ce a preluat UCM Reșița

DECIZIE Cine conduce subsidiara Hidroelectrica ce a preluat UCM Reșița
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 apr 2024

Administratorul special al UCM Reșița, un director economic din Hidroelectrica și fostul șef de cabinet al ex-CEO-ului celui mai mare producător de energie electrică din România sunt cei trei administratori ai Uzinei de Construcții Mașini Hidroenergetice SRL, subsidiara înființată în februarie de Hidroelectrica ce a preluat luna trecută principalele active și operațiuni ale UCM Reșița, cea mai veche unitate industrială din România, înființată în 1771.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Unul dintre ei, Aurel Băra, este din 2020 administrator special în cadrul procedurii de insolvență a UCM Reșița. El este, totodată, director executiv și administrator al companiei Reșița Reductoare și Regenerabile SA, controlată de elvețienii de la ICESA.

VIDEO Profit Health.forum – UCB Pharma România: Industria se confruntă cu materia primă lipsă, foarte multe costuri suplimentare, e tot mai dificil să produci. Pentru a aduce o moleculă pe piață costă între 1 și 2 miliarde euro CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Health.forum – UCB Pharma România: Industria se confruntă cu materia primă lipsă, foarte multe costuri suplimentare, e tot mai dificil să produci. Pentru a aduce o moleculă pe piață costă între 1 și 2 miliarde euro

Un altul este Manuela Feder, de aproape 13 ani director economic al Sucursalei Hidrocentrale Hațeg din cadrul Hidroelectrica.

Cel de-al treilea este Sebastian Fârtat, fost șef al cabinetului CEO-ului Hidroelectrica în perioada mandatului fostului ocupant al postului, Bogdan Badea, care este în prezent director de investiții al companiei de stat. Fârtat, care este membru PNL, a fost anterior subprefect (2019-2020) și prefect (2020-2022) al județului Vâlcea, precum și consilier parlamentar la Camera Deputaților.

Grupul rus Baltika solicită despăgubiri de 902 milioane de dolari de la subsidiarele Carlsberg CITEȘTE ȘI Grupul rus Baltika solicită despăgubiri de 902 milioane de dolari de la subsidiarele Carlsberg

Contractul de preluare a afacerii UCM Reșița de către Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice SRL, controlată 100% de Hidroelectrica, a fost semnat luna trecută.

Aportul Hidroelectrica la capitalul social al societății ce a cumpărat UCM Reșița s-a cifrat la 119,65 milioane lei, sumă necesară plății prețului tranzacției de preluare, de 67,879 milioane lei, și susținerii capitalului de lucru al noii companii până la fuziunea cu Hidroserv, cu 51,771 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucm reșița hidroelectrica
uzina de construcții mașini hidroenergetice
hidroelectrica preluare ucm reșița