FOTO Enel își anunță noul Country Manager pentru România

FOTO Enel își anunță noul Country Manager pentru România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2019

Carlo Pignoloni, manager al operațiunilor Enel Green Power în Italia, va prelua funcția de Country Manager al Enel România, înlocuindu-l pe Georgios Stassis, care a părăsit Grupul Enel pentru a prelua conducerea companiei de utilități Power Public Corporation din Grecia. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Carlo Pignoloni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano și s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziții în arii diferite de business ale Grupului. Carlo nu este la prima experiență în România, întrucât a condus în perioada 2008-2011 operațiunile locale ale Enel Green Power.  

FOTO Enel își anunță noul Country Manager pentru România

Operațiunile din România ale grupului italian de energie și utilități Enel au înregistrat o scădere cu 25% a profitului operațional EBITDA, de la 116 milioane euro în prima jumătate a anului trecut la 87 milioane euro în primul semestru din 2019, potrivit datelor raportate de compania-mamă.

Enel deține în România 3 operatori concesionari de distribuție a energiei electrice, 2 furnizori majori de electricitate și gaze naturale, active de producție de energie regenerabilă, operațiuni de servicii energetice, precum și o divizie de electromobilitate, Enel X.

Veniturile Enel România au avansat cu peste 9%, la 671 milioane euro, impulsionate în special de avansul încasărilor pe segmentul de furnizare, de la 504 la 558 milioane euro.

ANALIZĂ PROFIT TV Noile tarife vamale anunțate de președintele Trump readuc în piețe aversiunea la risc CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Noile tarife vamale anunțate de președintele Trump readuc în piețe aversiunea la risc

Distribuția de energia a Enel din România și-a redus profitul cu aproape 22%, la 47 milioane euro, în timp ce furnizarea de electricitat a trecut pe pierdere, de la un rezultat pozitiv EBITDA de 23 milioane euro în S1 2018 la un minus de 6 milioane euro în primul semestru din acest an.

Pe de altă parte, producția de energie regenerabilă a consemnat o majorare cu 40% a profitului, de la 30 la 42 milioane euro. Cea mai recent demarată activitate, cea de electromobilitate, și-a dublat EBITDA, de la 1 la 2 milioane euro.

Investițiile Enel în România, reprezentate de cheltuielile de capital (CAPEX), au crescut cu aprope 32% în primul semestru din 2019, de la 60 la 79 milioane euro. Principalele investiții au fost cele în rețelele de distribuție, care s-au majorat de la 53 la 70 milioane euro.

Asociația Națională a Băuturilor Răcoritoare: Intenția Guvernului de a introduce o taxă pentru băuturile cu zahăr e discriminatorie și va fi resimțită în buzunarul românilor. Unicul scop, creșterea încasărilor la buget CITEȘTE ȘI Asociația Națională a Băuturilor Răcoritoare: Intenția Guvernului de a introduce o taxă pentru băuturile cu zahăr e discriminatorie și va fi resimțită în buzunarul românilor. Unicul scop, creșterea încasărilor la buget

Enel se află în plin proces de schimbarea a top managementului din România. Italienii au schimbat deja conducerea diviziei de distribuție, iar CEO-ul Georgios Stassis pleacă acum să preia conducerea holdingului energetic de stat al Greciei, un nou country manager pe România urmând să fie anunțat în curând.

După cum a relatat Profit.ro, Enel poate vinde pachete minoritare din business-urile de furnizare, distribuție și producție de energie din România, mai multe fonduri de investiții fiind interesate atât de participațiile Fondului Proprietatea la subsidiarele locale ale Enel, cât și de a achiziționa și alte procente de la grupul italian.

Presa din Italia a anunțat că vânzarea de către Enel a unor active din România a revenit în actualitate, avansând și o sumă la care sunt estimate aceste active care ar urma să fie vândute (1 miliard de euro), dar și o serie de potențiali cumpărători. Printre aceștia se află fondurile de investiții Macquarie, GIC (Singapore) și Wren House, ultimul fiind un fond de investiții din Kuweit specializat în infrastructură.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel romania
e distributie
grupul italian enel
enel profit romania
enel vanzare active romania
pret energie