FOTO Politician PNL fost consilier la Tăriceanu și șef de privatizări la Ponta, numit de Hidroelectrica administrator unic la compania de servicii a parcului eolian Crucea Nord

FOTO Politician PNL fost consilier la Tăriceanu și șef de privatizări la Ponta, numit de Hidroelectrica administrator unic la compania de servicii a parcului eolian Crucea Nord
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 8 apr 2021

Directoratul companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a decis schimbarea numelui firmei care prestează servicii tehnice și logistice pentru parcul eolian Crucea din Dobrogea, preluată de la grupul german Steag în cadrul tranzacției de cumpărare a unității de producție, din Steag Energie România SRL în Hidroelectrica Wind Services SRL și l-a numit în funcția de administrator unic al acesteia pe un fost prim-vicepreședinte al organizației București a PNL, care la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut a candidat fără succes din partea partidului pentru un loc de deputat de Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția prin care Hidroelectrica a preluat parcul eolian Crucea, cu putere instalată de peste 108 MW, a constat în achiziția integrală de la Steag GmbH, contra unui preț păstrat confidențial, a părților sociale ale firmelor locale Crucea Wind Farm SA, care se ocupă de producția de energie a parcului și de comercializarea acesteia, și Steag Energie România, devenită între timp Hidroelectrica Wind Services.

Compania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de peste 6 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei, având drept unic client Crucea Wind Farm, operatorul parcului eolian Crucea Nord. 

Ministrul Digitalizării: De dosarul cu șină o să scăpăm treptat CITEȘTE ȘI Ministrul Digitalizării: De dosarul cu șină o să scăpăm treptat

În funcția de administrator unic al Hidroelectrica Wind Services a fost numit, în martie, Marius Ștefan Vintilă (39 de ani), pentru o perioadă de 4 luni. Numirea a fost făcută după demisiile foștilor administratori ai societății, din perioada în care aceasta era controlată de Steag GmbH, respectiv germanul Andreas Eckert și românul Constantin Mircea Rusu.

Directoratul Hidroelectrica a mai stabilit ca Vintilă să aibă o indemnizație brută lunară echivalentă cu triplul mediei pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura de activitate a companiei. Potrivit datelor INS și calculelor estimative ale Profit.ro, aceasta s-ar putea ridica la peste 21.000 lei, cu un nivel net de peste 13.000 lei.

Marius Ștefan Vintilă, licențiat în științe politice și sociologie, a fost în 2007 consilier al șefului Cancelariei premierului PNL Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, după care a fost numit șef al serviciului de marketing al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). În 2012, potrivit declarațiilor sale de avere, a fost director general al CFR IRLU SA, sucursala de reparații și întreținere locomotive și utilaje a operatorului feroviar național.

Miliardarul Gupta majorează capitalul BRCI CITEȘTE ȘI Miliardarul Gupta majorează capitalul BRCI

În 2013 a fost numit șef al Oficiulului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei, poziție din care a demisionat în 2014. Tot în 2013 a fost numit administrator special la CupruMin, director general adjunct la CFR Marfă și membru în Consiliul de Administrație al Institutului Național de Endocrinologie din subordinea Ministerului Sănătății.

Ulterior, în 2015, devine membru în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), post pentru care candidase fără succes la alegerile locale din 2012, în urma renunțării la mandat a viceprimarului PNL Marcel Nicolaescu, numit director general al Electrocentrale București (ELCEN).

După finalizarea în 2016 a mandatului de consilier general al Municipiului București, Marius Ștefan Vintilă a făcut parte în 2017, printre alții alături de actualul premier PNL Florin Cîțu, din echipa cu care europarlamentarul Cristian Bușoi a candidat fără succes pentru funcția de președinte al partidului contra liderului Ludovic Orban. Vintilă a fost și prim-vicepreședinte al organizației București a PNL, iar la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut a candidat din partea partidului – tot fără succes - pentru un fotoliu de deputat de Ilfov.

VIDEO Isărescu: Ȋn România, impactul economic inițial al pandemiei a fost unul puternic, accentuând dezechilibrele existente, presiunile privind deprecierea monedei naționale și creșterea necesarului de lichiditate CITEȘTE ȘI VIDEO Isărescu: Ȋn România, impactul economic inițial al pandemiei a fost unul puternic, accentuând dezechilibrele existente, presiunile privind deprecierea monedei naționale și creșterea necesarului de lichiditate

Recent numitul administrator unic al Hidroelectrica Wind Services este acționar la 4 firme.

Astfel, el controlează și conduce firma de publicitate Prologix Active Solutions SRL, cu cifră de afaceri de 177.000 lei și profit net de 18.000 lei în 2019. În toamna anului trecut, a mai înființat o firmă de publicitate, Wonder Strategy SRL. Marius Ștefan Vintilă deține totodată 33% din capitalul companiei de import de echipamente de siguranță auto pentru copii Safetree Equipment SRL, cu afaceri de peste 430.000 lei și profit net de 133.000 lei în 2019. El mai posedă integral și totodată administrează firma de comerț online Square Trade SRL, cu rulaj de 11.000 lei și pierderi de 27.000 lei în 2019.

La Safetree Equipment și Wonder Strategy, Vintilă este partener cu Dan Vlaicu, vechi membru PNL, consilier la cabinetul președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, și care în trecut a lucrat și la Autoritatea Electorală Permanentă (vicepreședinte), la Secretariatul General al Guvernului și la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (președinte), fiind și membru în Consiliul de Administrație al Hidroelectrica în 2005-2007. Dan Vlaicu a candidat fără succes în 2016 pentru un loc de senator PNL de Giurgiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica parc eolian crucea nord
hidroelectrica steag gmbh
hidroelectrica wind services
marius stefan vintila pnl