Ieftiniri semnificative în benzinăriile Petrom

Ieftiniri semnificative în benzinăriile Petrom

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 12 oct 2023

Prețul benzinei standard a coborât astăzi sub 7 lei/l în stațiile, în urma ieftinirii efectuate de liderul pieței, OMV Petrom, cu 11 bani/l a acestui tip de carburant și cu 10 bani/l a motorinei, după 5 zile în care prețurile au rămas neschimbate, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz

Detalii aici

Majoritatea marilor distribuitori de carburanți au efectuat sâmbăta trecută una dintre cele mai mari ieftiniri a carburanților din ultima perioadă, liderul pieței, OMV Petrom, reducând prețul atât al benzinei, cât și al motorinei cu câte 10 bani/l.

Acum, la mai multe stații operate de OMV Petrom în capitală, prețurile listate pe site-ul companiei la benzina standard se situau între 6,92 și 6,97 de lei/l, iar cele la motorină între 7,6 și 7,61 lei/l.

VIDEO Ungaria semnalează intenția de a cumpăra mai multe gaze din România CITEȘTE ȘI VIDEO Ungaria semnalează intenția de a cumpăra mai multe gaze din România

După ce luni s-a apreciat cu 4% în urma atacului Hamas asupra Israelului, marți și miercuri petrolul Brent a revenit pe un trend descendent.

Joi, în schimb, cotațiile Brent au revenit pe creștere, ajungând la 86,7 dolari/baril, cu 1% peste prețul de închidere de miercuri.

Cu toate acestea, îngrijorările cu privire la extinderea conflictului s-au atenuat ușor după ce serviciile de informații americane au indicat că oficialii iranieni au fost surprinși de atacul Hamas.

Israelul a oprit producția la unul dintre cele mai mari zăcăminte offshore de gaze naturale pe care le deține în Mediterana CITEȘTE ȘI Israelul a oprit producția la unul dintre cele mai mari zăcăminte offshore de gaze naturale pe care le deține în Mediterana

Iranul și-a crescut producția și exporturile de petrol în ultimele luni, deoarece, în contextul embargourilor impuse Rusiei, SUA nu au mai aplicat sancțiuni la fel de stricte Teheranului.

Un embargo impus Iranului după modelul aplicat Rusiei ar fi putut duce la o diminuare considerabilă a ofertei globale de petrol, la probleme de aprovizionare și la înăsprirea condițiilor pe piață.

Volumul vânzărilor de produse rafinate ale OMV Petrom a rămas constant în trimestrul al treilea al acestuia an, la 1,51 miloane tone, în timp ce marja de rafinare a coborât la 16,8 dolari/baril, de la 17,1 dolari pe baril în perioada similară a anului trecut. În trimestrul al doilea, marja de rafinare a fost de doar 11,7 dolari/baril, rata de utilizare a rafinăriei Petrobrazi fiind de 31%, în urma reviziei în care aceasta s-a aflat în cel de-al doilea trimestru. În perioada iulie-septembrie, rata de utilizare a rafinăriei a urcat la 95%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
ieftiniri