Interdicție de construire în Londra: rețeaua electrică nu mai suportă noi consumatori. În ultimii ani, și în România au fost emise mai multe avertismente oficiale

Interdicție de construire în Londra: rețeaua electrică nu mai suportă noi consumatori. În ultimii ani, și în România au fost emise mai multe avertismente oficiale
scris 2 aug 2022

Dezvoltatorii imobiliari din vestul Londrei riscă să se confrunte cu o potențială interdicție de construire de noi imobile care ar putea dura până în 2035, din cauza faptului că rețeaua locală de distribuție de energie electrică nu mai poate suporta racordarea de noi consumatori, scrie Financial Times.

Autoritatea metropolitană a capitalei Marii Britanii le-a transmis un memorandum dezvoltatorilor, în care i-a avertizat că ar putea dura mai mult de 10 ani până când rețeaua de distribuție va putea să reînceapă racordările, astfel încât să redevină posibilă dezvoltarea de noi proiecte imobiliare în sectoarele Hillingdon, Ealing și Hounslow.

Mega Image - amendă de 2 milioane de euro în România, inclusiv pentru ulei CITEȘTE ȘI Mega Image - amendă de 2 milioane de euro în România, inclusiv pentru ulei

"Solicitanții majori de racordare la rețea, cum ar fi clădirile rezidențiale, de business și industriale, vor fi nevoiți să aștepte mai mulți ani pentru a obține conectarea la electricitate. Unui solicitant recent i s-a transmis că rețeaua nu va avea suficientă capacitate pentru o conexiune nouă până în 2035", se menționează în document.

Cele trei sectoare însumau aproape 5.000 de case în 2019-2020, adică 11% din portofoliul locativ al Londrei. Stoparea dezvoltării de noi proiecte ar agrava penuria cronică de locuințe din metropolă.

Marriott va construi primul hotel din afara Bucureștiului CITEȘTE ȘI Marriott va construi primul hotel din afara Bucureștiului

Autoritatea metropolitană a explicat că zona de vest a rețelei electrice londoneze a fost supusă unei presiuni deosebit de acute din cauza construirii în ultimii ani a mai multor centre de date, ale căror servere sunt foarte mari consumatoare de curent.

Cel mai probabil, problema va fi agravată de noile reglementări urbanistice și de construcții, care prevăd că ansamblurile rezidențiale noi vor trebui să dispună de tehnologii cu emisii reduse de carbon, cum ar fi pompele de căldură și instalațiile de încărcare a mașinilor electrice, de natură să pună și mai multă presiune pe rețeaua de distribuție, notează publicația britanică.

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget CITEȘTE ȘI FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

Autoritatea metropolitană londoneză, alături de operatorul local de distribuție și cel național de transport și sistem, încearcă să găsească soluții pentru deblocarea dezvoltărilor, printre opțiuni numărându-se revizuirea nevoilor de energie ale consumatorilor indivuali, încurajarea consumului de energie în momente ale zilei cu cerere redusă, modificarea regulilor privind numărul maxim de conexiuni posibile, precum și instalarea de cabluri prin care noile imobile să fie racordate la rețele învecinate, mai puțin congestionate.

În ultimii ani, și în România au fost emise mai multe avertismente oficiale privind faptul că zona metropolitană București s-ar putea confrunta cu probleme de alimentare cu curent electric dacă nu se vor face investiții în întărirea rețelelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
racordare retea distributie energie
congestie retea distributie energie
dezvoltari imobiliare racordare electricitate
locuinte noi racordare curent electric