Ministerul Economiei a virat Romgaz noi fonduri pentru investiții în termocentrala de la Iernut

Ministerul Economiei a virat Romgaz noi fonduri pentru investiții în termocentrala de la Iernut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2020

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a virat companiei de stat Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România, suma de 115.027.026 lei reprezentând rata 2 aferentă contractului de finanțare pentru investiția în termocentrala de la Iernut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În 2013, Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică, scrie News.ro.

Banii pentru TAROM vin cu măsuri dure: o treime dintre angajați vor fi concediați, jumătate dintre directori pleacă acasă. Compania va închide agenții, va renunța la sediul central și la unele acțiuni CITEȘTE ȘI Banii pentru TAROM vin cu măsuri dure: o treime dintre angajați vor fi concediați, jumătate dintre directori pleacă acasă. Compania va închide agenții, va renunța la sediul central și la unele acțiuni

"Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz informează acționarii și investitorii cu privire la faptul că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a virat suma de 115.027.026 lei reprezentând rata 2 aferentă contractului de finanțare nr. 4/7 decembrie 2017 pentru investiția 'Ciclu combinat cu turbine pe gaz' – Iernut. Suma a fost virată ca urmare a aprobării celei de-a doua cereri de rambursare depuse, împreună cu documentele justificative, la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri -Comisia P.N.I., conform graficului cererilor de rambursare", arată compania într-un comunicat.

Contractul nr. 4/7 decembrie 2017 a fost încheiat în contextul de finanțare nerambursabilă în valoare de maxim 320,90 milioane lei, din contul Planul Național de Investiții (PNI), pentru investiția “Ciclu combinat cu turbine pe gaz”.

Romgaz este inclus cu investiția “Ciclu combinat cu turbine pe gaz”, în Anexa nr.3 “Planul Național de Investiții” la Hotărârea Guvernului nr. 1096/2013, la poziția 22.

Compania de stat și-a planificat investiții de 15,69 miliarde lei până în 2025, cea mai mare parte în parteneriate privind proiecte offshore în Marea Neagră. Din această sumă, în producția de energie electrică compania vrea să investească 3,66 miliarde lei, în centralele electrice de la Iernut și Mintia, dar și în surse regenerabile de energie.

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%.

Romgaz are o capitalizare de 10,4 miliarde lei și este controlată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
romgaz
iernut